Conform evaluării ONS, numărul creștinilor continuă să scadă

Proporția dintre oamenii care spun că nu au o religie sau care nu doresc să discute despre credința lor a crescut până la aproape o treime din populația engleză, o creștere care arată declinul faţă de credința creștină. Noile cifre sugerează că în 2016 – la cinci ani de la recensământul național din 2011 – au existat 3.138.000 de musulmani în Anglia și Țara Galilor, o creștere de peste 400.000 de la 2,7 milioane înregistrate în acești cinci ani. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 16%.

Doar în Anglia, ONS estimează că în 2016 erau 3.092.000 de musulmani

Raportul arată că: „Creștinismul este în declin, deși rămâne cel mai mare din Anglia”. ONS a spus că noile estimări nu pot fi utilizate pentru a evalua populațiile locale, raportul recensământului din 2011 indică faptul că „musulmanii tind să fie concentrați în anumite zone din Anglia”. Zonele cu cea mai mare proporție de musulmani se află în Londra, districtele Tower Hamlets și Newham având 34,5%, respectiv 32%.

Potrivit raportului publicat de mass-media britanice, există mai multe zone din afara Londrei cu proporții mai mari de 20%, în special în Blackburn şi Darwen  (27%), Bradford în Yorkshire și Humber, Luton în estul Angliei, Slough în sud-est și Birmingham în West Midlands”.  În raport se mai arată că ponderea creștină a populației doar în Anglia a scăzut de la 59,6% la 56,6%.

Cifrele au fost produse de Oficiul pentru Statistică Națională ca parte a unui proiect de cercetare. Rezultatele sunt prezentate în graficul de mai sus

Te-ar putea interesa și: