Raluca Turcan, declarația orei despre pensii: „Nu dorm bine noaptea...”

Raluca Turcan, declarația orei despre pensii: „Nu dorm bine noaptea...”

Raluca Turcan îşi propune să modifice sistemul de pensii actual care permite anumitor persoane să primească pensii care sunt de zeci de ori mai mari decât o pensie medie.

Raluca Turcan este extrem de nemulţumită de actualul sistem de pensii. Din acest motiv doreşte să reglementeze situaţi în aşa fel încât să se calculeze pensia pe bază de contributivitate.
Raluca Turcan: „Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii.
Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei.
În condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei. Iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD”, a spus Turcan.

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul. Sunt oameni care mor şi speră să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească.

Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment. Intangibil nu este nimeni pe lumea asta”.

Am identificat o soluţie, a subliniat Raluca Turcan. E un angajament pe care îl fac că nu voi vorbi despre acest lucru decât în momentul în care cred că varianta constituţională”.

Ce spune secretarul de stat Alin Ignat despre eliminarea pensiilor speciale

„O spun direct, eliminarea pensiilor speciale este legată de reforma CCR. Şi de schimbarea modului de desemnare a celor 9 judecători constituționali.

Unii din cei care ocupă astăzi aceste poziții sunt foști politicieni de carieră. E limpede că obiectivitatea își găsește greu locul în astfel de cazuri.

E important de spus totuși, că în mai toate statele lumii, fie că vorbim de UE sau SUA, numirile la instanța constituțională se fac oarecum similar, de către Parlament sau Președinte, dar există și aspecte care diferă.

Scopul este să reducem, pe cât posibil, politizarea acestor funcții, asigurând un grad mai ridicat de profesionalism, obiectivitate și echidistanță în activitatea CCR”, a subliniat Alin Ignat.