Te poți lipsi de aerul condiționat din mașină. Un truc japonez face furori

Te poți lipsi de aerul condiționat din mașină. Un truc japonez face furori Aer condiționat în mașină. Sursa foto. Pixabay

Aerul condiționat din mașină îl folosim la maxim în această perioadă caniculară, iar consumul de combustibil este pe măsură. Pentru a face economie vă prezentăm câteva metode eficiente pentru a vă răcori mașina chiar și atunci când este staționată.

Aerul condiționat din mașină poate fi dat uitării

Pentru a evita folosirea excesivă a aerului condiționat încercați să urmați sfaturile de mai jos, care sunt foarte simple. Pentru început încercă să găsești un loc de parcare la umbră în cazul în care veți staționat pentru o perioadă mai mare.

Iar dacă nu găsiți o umbră, nu uitați să folosiți parasolare pentru parbrize. Sunt eficiente deoarece reflect razele soarelui. Veți constata că temperatura din interiorul mașinii nu va fi  așa de sufocantă.

Audi, Cabina De Pilotaj, Vehicul, MașinăAerul condiționat din mașină poate fi dat uitării. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum puteți face curent fără prea mare efort

Un alt sfat de care ar trebui să țineți cont este acela de a deschide ușile și geamurile mașinii înainte de a vă urca în mașină. După ce veți face curent, aerul cald se va risipi, iar aerul condiționat va fi mult mai eficient.

Nu uitați și de acele ventilatoare care se adaptează la priza pentru brichetă din mașină. În combinație cu geamurile ușor coborâte veți avea un aer suportabil în mașină fără aerul condiționat.

Mașină, Interior, Interiorul MașiniiAerul condiționat din mașină poate fi dat uitării. Sursa foto: Pixabay

Truc japonez de a răcori mașina fără climatizare

Aerul condiționat din mașină poate fi dat uitării dacă folosiți acest truc al japonezilor care vă poate răci destul de repede fără să mai fie nevoie de motorul pornit, care înseamnă cinsum mai mare de benzină. Metoda a fost concepută de un profesor japonez și este foarte eficientă.  Pentru a vă răcori mașina nu trebuie decât să urmați sfaturile de mai jos:

  • Coboară geamul pasagerului,
  • Deschide și închide portiera șoferului de mai multe ori și cu viteză,
  • Închide portiera din partea șoferului,
  • Coboară geamul din partea șoferului,
  • Ridică geamul din partea pasagerului;
  • Deschide și închide ușa pasagerului de mai multe ori dar cu repeziciune.

Dacă veți aplica metoda de mai sus, temperatura din interiorul mașinii va scădea cu cel puțin 10 grade datorită curentului care pe care-l creați și nu veți mai avea nevoie de aerul condiționat al mașinii, informează gandul.ro.