Evenimentul Zilei > Social > Raluca Turcan dezvăluie salvarea sistemului de pensii. Pensionarii, înapoi la muncă
Raluca Turcan dezvăluie salvarea sistemului de pensii. Pensionarii, înapoi la muncă

Raluca Turcan dezvăluie salvarea sistemului de pensii. Pensionarii, înapoi la muncă

Există șanse mari ca sistemul de pensii să fie redresat, a declarat, joi seară, la Antena 3, Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Miercuri seară, la Antena 3, Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că există șanse ca sistemul de pensii să fie redresat. Ministrul a punctat că acest lucru va fi posibil dacă în România ar fi mai mulți angajați decât pensionari. Raluca Turcan a mai spus că o soluție în acest sens ar reprezenta-o întoarcerea unor pensionari în câmpul muncii.

„Ministerul Muncii e un minister care trebuie să transpună conceptul de Europă socială şi în România. Este un concept care presupune coexistența şi a sprijinului pentru persoanele vulnerabile sau pentru cei care beneficiază de sprijin din partea statului, dar şi partea activă a populației care este, pe fond, cea care creează plus valoare, aduce venituri la buget, susține financiar partea de cheltuieli pe care trebuie să o acoperim” a spus Raluca Turcan la Antena 3.

Raluca Turcan, despre redresarea care vizează sistemul de pensii: Trebuie pus degetul pe răni acumulate

„Există posibilitatea de redresare a sistemului de pensii în România, dacă punem degetul pe câteva răni acumulate. Vorbim de creşterea raportului dintre persoanele active şi numărul de pensionari. Dacă avem, aşa cum s-a întâmplat la începutul anilor 2000, un număr mai mare de pensionari decât persoane active, înseamnă că presiunea pe buget e una foarte mare şi greu de suportat. Şi atunci provocarea este să determini oameni să intre în câmpul muncii, poate unii dintre ei pensionari, cu contracte de colaborare şi de muncă înregistrate, astfel încât să coexiste pensia cu activitatea în câmpul muncii.

Atenţie, nu neapărat la stat. În economia privată, şi în alte ţări, pensionarii lucrează în continuare. Asta face ca populaţia activă să crească ca pondere, şi creşte şi nivelul de salarizare. Este modelul sănătos pentru a avea un sistem de pensii sustenabil care, pe fond, să ducă la creşterea puterii de cumpărare”, a mai spus ministrul Muncii Raluca Turcan.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: