"Nu cred că un botez rapid ne poate curăţa de păcate. Fiindcă există ideea asta că ne schimbăm haina şi asta ne scuteşte de a îndrepta erorile şi scăpările ultimilor ani. Acest subiect este foarte important şi el nu trebuie abordat sub presiune electoral", a declarat deputatul democrat liberal.

În opinia deputatului PDL, ţinând cont de alegerile din iunie şi de cele parlamentare de la sfârşitul anului, acest lucru permite să fie gândită o strategie în doi paşi.

“Cred, de exemplu, că este posibil să mergem pe ideea unei alianţe electorale pentru alegerile locale. E vorba în primul rând de considerente practice, fiindcă o alianţă electorală nu trebuie să treacă prin faza înscrierii la tribunal, lucru care ar putea lua 3-4 luni. După alegerile locale vom avea o imagine mai clară asupra potenţialilor parteneri ai PDL pentru această Mişcare şi vom avea de asemenea imaginea clară a potenţialului electoral al PDL şi al întregii Mişcări. Pe această bază şi adăugând un program politic direcţionat prioritar către clasa de mijloc, vom putea face o structură politică a dreptei care să se contrapună cu succes USL-ului. Ideal Mişcarea ar trebui să fie de dreapta, însă PNL, PC, PSD sunt exemplul concret că matematica electorala vine şi din adunarea procentelor, nu doar din adunarea idealurilor", a mai precizat Raluca Turcan.

Ea a recomandat colegilor din PDL să cimenteze relaţia cu electoratul de dreapta, arătând că “alegerile se joacă şi pe centru, nu doar pe capetele axei".

“Intrarea UNPR în Mişcarea Populară trebuie judecată pragmatic: o viziune generală de dreapta, dar şi măsuri pentru electoratul de centru", a spus Raluca Turcan, adăugând că UNPR a fost un partener de guvernare cu ajutorul cărei s-au luat “cele mai curajoase măsuri economice de dreapta".