Evenimentul ZileiEVZ SpecialCum vor fi calculate pensiile de acum încolo. Veste uriașă pentru cei cu venituri mici

Cum vor fi calculate pensiile de acum încolo. Veste uriașă pentru cei cu venituri mici

Cum vor fi calculate pensiile de acum încolo. Veste uriașă pentru cei cu venituri mici
Raluca Turcan a făcut primul anunţ cu privire la modul cum se vor calcula pensiile pe viitor şi în ce condiţii se vor putea majora veniturilor pensionarilor. Ministrul a spus clar că inadvertențele față de pensionarii cu venituri mici nu vor mai exista.
Ministrul Muncii a anunţat vineri că  în prezent sunt 250.000 de dosare sunt în format electronic. Raluca Turcan a vorbit totodaţă şi despre legea salarizării, despre procesul de evaluare a dosarelor de pensii, dar și despre disensiunile din coaliția de guvernare.
Făcând referire la scandalul din Coaliția de guvernare, Raluca Turcan este de părere că oamenii așteaptă acțiune de la politicienii în funcții, nu divergențe.

Turcan: 250.000 de dosare în format de hârtie au trecut în format electronic

Cu privire la dosarele de pensii, ministrul a spus că în prezent 250.000 de dosare în format de hârtie sunt introduse în format electronic.

Cât privește evaluarea dosarelor de pensii, Raluca Turcan a precizat că problemele pe care pensionarii le-au avut în ultimele decenii vor fi rezolvate de un soft.

„Procesul merge bine. 250.000 de dosare în format de hârtie sunt deja în mare parte introduse în format electronic. Acolo unde întâlnim deficiențe le corectăm. Dacă acest proces de evaluare a pensiilor care presupune pur și simplu introducerea în format electronic a tuturor datelor din dosarele de pensii în urma anilor de muncă pe care pensionarii i-au desfășurat, atunci și recalcularea sau majorarea pensiilor se poate face automat aducând un plus de contributivitate. Începem etapa în care dosare aflate în format digital mai vechi vor fi incluse într-un soft performant astfel încât să servească o lege a pensiilor echitabilă”,a declarat ministrul la Realitatea.

Marcel Ciolacu a atacat-o curnt pe Raluca Turcan

Liderul social-democraţilor a reacţionat în termeni extrem de duri la adresa ministrului Muncii Raluca Turcan unde o acuză de incompetenţă şi spune: „Un ministru catastrofă! Asta sunteţi! Nu ştiţi nici ce votaţi. Nu ştiţi nici ce vorbiţi. Nu înţelegeţi nimic. Nu vă pricepeţi la nimic. Plecaţi urgent acasă! P.S. Şi pentru acest motiv, dar şi pentru multe altele, vom depune moţiune simplă împotriva ministrului Muncii! Trebuie să plecaţi acasă! Demisă, dacă nu vă daţi seama singură de ce trebuie neapărat să plecaţi”, a scris Marcel Ciolacu pe social media.


Accesează: