Evenimentul Zilei > International > REPLICĂ israeliană la PROIECTILE siriene în Platoul Golan
REPLICĂ israeliană la PROIECTILE siriene în Platoul Golan

REPLICĂ israeliană la PROIECTILE siriene în Platoul Golan

Armata israeliană a întreprins un raid de pedepsire a bombardamentelor siriene asupra zonei platoului Golan pe care o controlează.

În replică la zece proiectile trase de forţele siriene înspre zona platoului Golan controlată de inamici, armata israeliană  a efectuat sâmbâtă, 24 iunie, un raid în urma căruia au murit doi soldaţi sirieni, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

Cifra victimelor este depăşită de Agenția oficială siriană de presă Sana, care menţionează mai mulţi morţi, fără a preciza numărul lor, şi însemnate pagube materiale, atacul israelian vizând, în opinia Sana, provincia Quneitra.

Acuzat de susţinere a rebelilor, statul Israel a adresat un protest forţei ONU însărcinate cu supravegherea zonei din anul 1974, UNDOF, acuzând violarea teritoriului evreiesc de către Siria, situaţie pe care o consideră inacceptabilă.

Forţele guvernamentale siriene afirmă că sunt obligate la ripostă din cauza atacurilor combatanţilor rebeli din Quneitra, care au vizat trupele regimului în orașul al-Baas și localitatea Khan Arnabé, rebelii avansând în câmp cu rezultate militare superioare sirienilor, care se bazează mai mult pe bombardamente.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene susţine că proiectilele trase spre Israel nu au făcut victime, conform agerpres.ro.