Rafila, în control la spitalul Sf. Pantelimon, în legătură cu morțile suspecte

Rafila, în control la spitalul Sf. Pantelimon, în legătură cu morțile suspecte Ministrul Sănătăţii, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alexandru Rafila a mers vineri în vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Este spitalul în care au murit 20 de pacienţi în decurs de patru zile. În prezet se desfășurare o anchetă în cazul deceselor suspecte din acest spital.

Rafila, în control la spitalul unde au murit 20 de pacienţi

Rafila a explicat jurnaliștilor că va sta de vorbă cu echipa de control, cu managementul spitalului Sf. Pantelimon pentru a afla ce s-a întâmplat în secţia de terapie intensivă.

Abia acum a început această investigaţie, lăsaţi-ne să ne facem treaba. Vreţi nişte rezultate credibile, nu care să fie discutabile, şi noi vrem acelaşi lucru. Lucrăm cât putem de repede, nu vreau să ne facem angajamente, prefer să vă dau informaţii. Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical. O să mă duc împreună cu doamna preşedintă a Colegiului Medicilor din Bucureşti, pentru că dânsa împreună cu mine are două tipuri de responsabilităţi”, a declarat ministrul Rafila.

Ministrul Sănătății: Pacienţii nu pot primi servicii de bună calitate dacă nu au încredere în medici

Rafila a mai subliniat faptul că nu se pune în discuție lipsa se responsabilitate. Medicii, spune ministrul „răspund pentru calitatea îngrijirilor şi pentru siguranţa pacienţilor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem o responsabilitate, prima, pentru pacienţi şi să fie clară chestiunea asta. Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor şi pentru siguranţa pacienţilor. Şi cea de-a doua, care este la fel de importantă (..) este legată de prestigiul profesional şi de siguranţa exercitării profesiei de către medici. Lucrul ăsta este foarte important pentru că, pe baza apărării prestigiului profesional şi pe baza încrederii pe care oamenii o au în medici, şi satisfacţia pacienţilor şi siguranţa serviciilor se echilibrează, a mai declarat Rafila.

Rafla: Nu discutăm despre tabere opuse

Ministrul Rafila a spus din start că nu este vorba despre o dispută între tabere opuse din spital.

Cele două nu pot funcţiona unul fără celălalt. Nici medicii nu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienţilor şi nici pacienţii nu pot primi servicii de bună calitate dacă nu au încredere în medici. Trebuie să înţelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici şi pacienţi ci despre medici şi pacienţi care împreună pot să dea coerenţă actului medical”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Rafila a mai precizat că vineri, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii va fi la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.  De asemenea, echipa de control de la Ministerul Sănătăţii va fi însoţită de un reprezentant al Colegiului Medicilor, relatează news.ro.