Potrivit spuselor sale, acest lucru va permite autorităților să se pregătească pentru valul de îmbolnăviri ce este așteptat spre finalul anului.

Alexandru Rafila a prezentat situația infectării cu noul coronavirus la nivel mondial estimând că, odată cu încălzirea vremii în emisfera nordică, se așteaptă ca și efectele bolii să se reducă. În schimb, a atras atenția profesorul, cresc alarmant numărul cazurilor din statele emisferei sudice.

„Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică. Sezonalitatea pe care o atribuiam și acestui virus se pare că încet – încet începe să se contureze. Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puține cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârșitul anului”, a explicat Alexandru Rafila pentru Digi24.

El a precizat că acest răgaz va permite autorităților să se pregătească mai bine pentru un nou val, astfel încât să gestioneze mai eficient impactul social și economic.

„Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic și comportamental, ăsta e lucrul esențial. Și atunci, vom putea sa gestionăm mult mai bine și fără impact social și economic așa ridicat în aceste două luni”, a subliniat Rafila