"Am aflat cu tristeţe că Franţa se regăseşte din nou în pragul doliului, cu precădere în această zi menită celebrării valorilor fundamentale ale democraţiei precum libertatea, egalitatea şi fraternitatea. În acest moment dureros, doresc să exprim condoleanţele noastre sincere şi cele mai profunde sentimente de simpatie Franţei şi poporului francez. Departamentul nostru este marcat de această tragedie în faţa căreia rămânem solidari alături de familiile îndurerate. Îmi doresc o recuperare rapidă pentru ţara dumneavoastră şi să aveţi forţa de a continua lupta în vederea protejării cetăţenilor. Vă rog să primiţi, domnule ambasador, expresia înaltei mele consideraţii", spune doctorul Raed Arafat în mesajul de condoleanţe care a fost publicat vineri pe pagina de Facebook a DSU, potrivit Agerpres.

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu 84 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit unui nou bilanţ al Guvernului francez, relatează AFP. Printre răniţi se numără şi doi cetăţeni români stabiliţi în Franţa.

Preşedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional, de sâmbătă până luni. Drapelele vor fi coborâte în bernă pe edificiile publice începând de vineri.