Rachel Weisz nu e doar doamna James Bond

Rachel Weisz nu e doar doamna James Bond

Actriţa şi soţul ei, Daniel Craig, apar de vineri la cinema în horrorul care i-a adus împreună, "Casa de vis".

Filmul "Casa de vis" e un horror din categoria clasică a "casei bântuite". Rachel Weisz şi Daniel Craig joacă un cuplu care se mută într-o casă nouă, din suburbie, dar care nu au parte de fericire din cauza elementelor supranaturale care îi bântuie.

Pelicula a fost regizată de Jim Sheridan, care a vrut să-şi retragă numele de pe generic, din cauza imixtiunilor casei de producţie, care nu i-a dat voie să-şi monteze pelicula aşa cum şi-ar fi dorit. Însă aceste probleme au fost complet eclipsate de idila-vârtej a celor doi actori binecotaţi - ea are un Oscar pentru rolul din "The Constant Gardener", el îl joacă pentru a treia oară pe James Bond. Weisz şi Craig s-au cunoscut în decembrie la filmările pentru "Casa de vis/Dream House" şi au devenit imediat un cuplu, deşi Craig era logodit cu englezoaica Satsuki Mitchell, iar Weisz abia îşi anunţase despărţirea de regizorul Darren Aronofsky (cu care a lucrat la "Fântâna").

Nunta a venit după doar şase ani de relaţie şi cei doi s-au căsătorit doar în prezenţa a doi martori şi a copiilor lor din relaţiile anterioare. Craig are o fiică, Ella, în vârstă de 18 ani, iar Rachel are un băiat cu Aronofsky, de patru ani. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/J9d7TtL813Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a lansat cu "Mumia"

"E foarte romantică şi neobişnuită", a spus Weisz pe covorul roşu despre "Casa de vis".

"Nu am mai citit nimic care să aibă acelaşi registru de supranatural şi groază, dar este în acelaşi timp o poveste de dragoste", a adăugat actriţa.

Rachel Weisz a devenit cunoscută datorită rolurilor din primele două filme "Mumia", unde a jucat alături de Brendan Fraser. Au urmat roluri în filme precum "Constantine", "Desigur, poate că", "Fântâna" şi "Din raiul meu". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-jHhRi_rr4g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A jucat aproape pe gratis în "360"

Cel mai nou film al lui Weisz e "360", o poveste despre vieţile intersectate ale unor oameni care locuiesc răspândiţi pe Pământ, regizat de Fernando Meirelles, în care joacă alături de Sir Anthony Hopkins şi Jude Law. Meirelles a avut numai cuvinte bune de spus despre actriţă, cum ar fi că a pus sub semnul îndoielii "fiecare cuvânt din scenariu" şi a improvizat de fiecare dată.

"Nu improvizăm atunci când se filmează o scenă, mai mult în partea de pregătire a filmului, aşa că ea vine cu idei, cu replici. Se gândeşte la fiecare cuvânt, aşa că mă face şi pe mine să mă gândesc în altă direcţie. Sunt foarte sigur că vom mai lucra împreună", a declarat Meirelles.

Pentru că filmul, turnat în locaţii precum Londra, Viena, Bratislava şi Phoenix, nu a avut cine ştie ce buget, actorii implicaţi au jucat aproape gratuit, pentru că au adorat scenariul. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5gXelXUHBY0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Rachel Weisz vine mereu cu idei pentru film, replici noi. Se gândeşte la fiecare cuvânt din scenariu." FERNANDO MEIRELLES, regizor

VIZITĂ

A filmat de două ori în România

Weisz a filmat în România anul trecut, la pelicula "The Whistleblower", în care joacă o poliţistă americană care ajunge pacificator în Bosnia, după război.

Potrivit presei americane, rolul făcut de Weisz e atât de bun, încât i-ar putea aduce un alt Premiu Oscar, de data aceasta pentru rol principal. Mare parte a filmului a fost turnată la Bucureşti (dar filmul nu a rulat încă în ţara noastră), iar distribuţia i-a cuprins şi pe Monica Bellucci, Vanessa Redgrave, David Strathairn, Coca Bloos, Alexandru Potocean şi Vlad Ivanov.

Însă prima vizită a lui Weisz în România a fost pentru pelicula "Fraţii Bloom", apărută în 2008, în care a împărţit afişul cu Adrien Brody şi Mark Ruffalo. Filmările s-au petrecut atunci la Bucureşti, Comarnic, Castelul Peleş din Sinaia şi Constanţa. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/al3anBiHwmI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>