La forumul internaţional „Săptămâna rusă a energiei” care a avut loc, miercuri, la Moscova, preşesintele rus Vladimir Putin a răspuns în glumă unui jurnalist, care l-a întrebat dacă va interveni în campania prezidenţială din SUA în 2020, că o va face neapărat.

„Vă spun în secret: da, o vom face neapărat”, a spus în glumă Putin.

Pe acelaşi ton glumeţ, Putin l-a rugat pe jurnalist să nu spună despre aceasta nimănui, iar apoi, trecând la ton sobru, a spus că Rusia are destule probleme la ea acasă de care să se ocupe.

Lăsând gluma la o parte, Putin a spus că sunt „ridicole” declaraţiile despre o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile americane din 2020.

Procurorul special „Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă cu privire la o eventuală complicitate dintre noi şi Trump în cazul precedentelor alegeri, dar şi-a exprimat îngrijorarea că putem face acest lucru pe viitor. Este ridicol”, a insistat preşedintele rus.

La alegerile prezidenţiale din 2016, Rusia a fost acuzată de ingerinţă pentru a-l avantaja pe Donald Trump în faţa rivalei sale democrate Hillary Clinton

Ancheta procurorului special Robert Mueller a investigat existenţa unei eventuale complicităţi între Moscova şi echipa de campanie a magnatului imobiliar.

Însuşi actualul secretar de stat american Mike Pompeo a afirmat recent că Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii de acum încolo, avertizând că Washingtonul va contracara eforturile în acest sens ale Moscovei, potrivit agerpres.ro