Operaţiunile militare efectuate în Siria de coaliţia condusă de Statele Unite nu au produs rezultate, iar impresia este că partenerii noştri sunt debusolaţi. Am cerut Statelor Unite să ne ofere poziţiile ţintelor considerate sută la sută teroriste. Răspunsul a fost că nu au o asemenea listă. Am întrebat unde am putea ataca noi. Niciun răspuns. Fără glumă, nu inventez nimic, chiar aşa a fost. Astfel că, recent, le-am propus americanilor să ne spună ce zone să nu atacăm. Nici de data asta nu am primit niciun răspuns. Mi se pare că unii dintre partenerii noştri sunt total debusolaţi, a declarat Vladimir Putin, potrivit Russiatoday.

În primele zile ale intervenției sale militare în Siria, armata rusă a anunțat că a lovit circa douăzeci de ținte pe zi, trecând la sfârșitul săptămânii la 50 de bombardamente în fiecare zi.

Totuși, SUA a acuzat Rusia că raidurile aeriene din Siria ar ținti de fapt grupări teroriste care se opun regimului lui Bashar al-Assad, ocolind ISIS, în condițiile în care Putin și-a afirmat în repetate rânduri sprijinul pentru președintele sirian.