PSD nu renunță la OUG 114. Sesiunea parlamentară începe luni, la 12:30

PSD nu renunță la OUG 114. Sesiunea parlamentară începe luni, la 12:30

Biroul Permanent al Camerei Deputaților se va întruni, luni, de la ora 12:30, pentru a aproba solicitarea Opoziție privind convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-30 august.

În această sesiune extraordinară se urmărește  abrogarea Legii recursului compensatoriu, OUG 114 dar și abrogarea OUG 51.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a convocat o ședință a BP al Camerei Deputaților pentru luni, 26 august, pentru a stabili programul de lucru al sesiunii extraordinare. Acesta spune că legea de modificare a regimului transportului de persoane este de competența Senatului.

Ciolacu susține că solicitarea Opoziției de a include pe ordinea de zi legea de aprobare a OUG care modifică unele acte normative privind regimul transportului de persoane nu se susține, deoarece este de competența Senatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, referitor la proiectul de lege pentru abrogarea amnistiei și grațierii, Ciolacu transmite că termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei. Social-democratul își dorește ca la orice dezbatere cu privire la justiție să fie prezente în mod obligatoriu instituțiile implicate, asociațiile magistraților și societatea civilă.

În ceea ce privește abrogarea în totalitate a OUG 114, cerută de partidele din Opoziție, Ciolacu menționează că acest lucru ar avea "un impact social extrem de negativ pentru milioane de români".