Biroul Permanent Județean întrunit, astăzi, în ședintă ordinară a luat act de aprobarea în cadrul Comitetului Executiv Național, din data de 9 decembrie , a Codului de Etică și Conduită pentru membrii PSD. “Biroul Permanent Județean a hotărât excluderea din partid a domnilor Stan Gabriel și Martin Eduard”, informează PSD Constanţa.

Contactaţi de EVZ, cei doi nu au răspuns la telefon pentru a comenta decizia conducerii organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Viceprimarul Constanţei, Gabriel Stan, este în concediu de odihnă până în data de 31 decembrie. Primarul interimar Decebal Făgădău a declarat pentru EVZ că o discuţie pe tema demisiei din funcţia de viceprimar a lui Gabriel Stan va fi purtată după revenirea acestuia la serviciu. Surse din PSD Constanţa susţin însă că viceprimarul Gabriel Stan îşi va prezenta demisia din funcţie după 1 ianuarie 2016. El era membru în Comitetul organizaţiei municipale a PSD Constanţa. După demisia lui Radu Mazăre, el a dispărut din peisajul politic, venind rar chiar şi la primărie

Numele lui Gabriel Stan a apărut în al treilea dosar în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată în data de 9 decembrie. El este cercetat în stare de libertate pentru abuz în serviciu în dosarul în care Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky , alături de deputatul Eduard Martin, sunt cercetaţi sub control judicial pentru luare de mită, respectiv dare de mită în valoare de 7 milioane de euro  câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului către firma Polaris, aparţinând familiei Martin, pentru o perioadă de 25 de ani.

Eduard Martin, aflat la al treilea mandat de parlamentar PSD de Constanţa, era simplu membru de partid. În luna iunie, el a refuzat să mai candideze pentru vreo funcţie politică în organizaţie, după demisia lui Radu Mazăre. Recent, unchiul lui, Dumitru Martin, a fost arestat în SUA după ce a încercat să mituaiscă autorităţile americane în vederea obţinerii unui contract pentru baza de la Mihail Kogălniceanu.