Intenția PSD de a-și pune un om la conducerea TVR a eșuat. Ajutat de către liberali, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, rămâne încă în funcţie, cel puțin până în toamnă, susțin surse din PNL.

Raportul de activitate al TVR pe 2014 ar fi tebuit dezbătut de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului însă Comisiile de Cultură reunite nu au putut depune raportul din lipsă de cvorum. Astfel, raportul nu a mai fost introdus astăzi pe ordinea de zi a plenului reunit. Dacă raportul de activitate al TVR ar fi picat la votul Parlamentului, atunci Stelian Tănase, alături de întregul CA al TVR ar fi trebuit să plece.  În 12 mai, comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014.

„PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi şi a raportului TVR. Bineînţeles că nu au putut să introducă pe ordinea de zi decât sub rezerva primirii raportului comisiilor reunite“, a precizat Orban, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.