Aceștia își vor manifesta indignarea într-un mod inedit, așa cum au învățat ani la rând: realizând o coregrafie, cu dans și cântec.
"Poate asa televizunile vor fi mai interesate de situatie decat de rating..e dureros si e lipsa de respect, aproape un act de umilinta ce trebuie sa faca copiii duminica..sa pui copiii sa danseze in curtea scolii, pe frig ca altfel nu atragem atentia mediei. Cum bine stim vorba "Arta cere Sacrificii", o sa incercam sa o facem si pe asta. Manifestarea va avea loc duminică, de la ora 9.30 dimineața", este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.
Protestatarii au compus chiar și un imn împotriva comasării liceului:
1. Floria Capsali se numea/ Ei vor acuma sa ni-l ia/ Noi insa suntem prea puternici/ In poante devenim bezmetici/ Dansam contra comasarii/ Ca sa facem bine tarii /Cultura in cap v-o punem/ Vrem balet acuma noi v-o spunem!
Refren: Iar voi romani de ne-auziti/Faceti bine si cantati: Un vis , o scoala cu principii Capsali acum cu totii zbiara Profi, elevi, parinti, copii Nu o lasati sa piara. Capsalii, Capsaliii!
2. Un liceu cu un renume , sa-l manjeasca vor..un nume insa noi nu-i vom lasa pentru asta vom lupta/dansa
In poante si la talpa goala/ Mobilizam intreaga scoala/ Iesim in strada si dansam Daca trebuie, protestam!!!
Protestele au început încă de, ieri, când aproximativ 200 de elevi şi părinţii acestora s-au adunat la sediul Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti pentru a discuta despre situaţia instituţiei de învăţământ.
Profesoara Anca Tudor a vorbit despre faptul că de o săptămână liceul de coregrafie nu mai are conducere, deoarece directoarea Adriana Jarcău a fost demisă. Anca Tudor este iniţiatoarea unei petiţii împotriva deciziei de a anula identitatea juridică a liceului, dar şi a unei scrisori deschise în acest sens, adresată şefului Executivului.
Anca Tudor a spus că decizia de desfiinţare a liceului fondat în 1949 a fost adoptată la nivelul Primăriei Sectorului 4 şi a fost motivată, în parte, de faptul că liceul are mai puţin de 300 de elevi. Aceasta a adăugat că liceul are 260 de elevi, însă orientarea acestuia este una vocaţională, dând exemplu marile şcoli de balet de la Paris şi Kiev, care au 80 respectiv 180 de elevi pe an.
Până în prezent, la memorandumul întocmit de reprezentanţii liceului au fost ataşate semnăturile a 70 de angajaţi ai instituţiei şi a aproximativ 140 de părinţi.

Te-ar putea interesa și: