Evenimentul Zilei > Actualitate > PROSTITUATELE din Rusia pot fi DEMASCATE doar cu ajutorul unei aplicaţii
PROSTITUATELE din Rusia pot fi DEMASCATE doar cu ajutorul unei aplicaţii

PROSTITUATELE din Rusia pot fi DEMASCATE doar cu ajutorul unei aplicaţii

Femeile care practică prostituţia sau cele care apar în filmele pentru adulţi pot fi demascate doar cu ajutorul unei aplicaţii, care foloseşte un sistem de recunoaştere a feţelor. Aplicaţia FindFace a fost lansată recent în Rusia şi este folosită pe reţeaua de socializare Vkontakte, chivalentul rus al Facebook.

Un tânăr a arătat cât de uşor poate fi găsită o persoană pe reţeaua de socializare, după ce a fotografiat mai multe persoane la metrou şi le-a găsit conturile.

"În principiu, serviciul poate fi folosit de un ucigaş în serie pentru a-şi găsi victimele sau de un cămătar pentru a găsi un datornic", a declarat Tsvetkov, potrivit Mediafax.

Aplicaţia a provocat un scandal săptămâna trecută, după ce utilizatorii Dvach au identificat femei care apar în filme pentru adulţi sau care practică prostituţia şi au fost făcut publice conturile lor. Au fost demascate şi femei de pe site-ul Intimcity, care oferă servicii sexuale contracost.

O tânără care a practicat prostituţia în trecut, demascată prin intermediul aplicaţiei, vrea să ia măsuri împotriva Dvach, blocând un grup al acestora în care distribuiau imagini şi alte informaţii obţinute prin intermediul FindFace.

Maxim Perlin, fondatorul FindFace, a declarat distribuţia de materiale pornogafice se pedepseşte în Rusia, însă poate împiedica oamenii să folosească serviciul său pentru a hărţui femei.