Potrivit publicației germane, episodul ar fi avut loc în luna mai, când echipa U16 a lui Beșiktaș a luat parte la un turneu în Grecia – „Cupa Cavalerilor din Rhodos”. Acolo, jucătorii, grupării turce, toți în vârstă de 16 ani, au chemat mai multe prostituate chiar în hotelul în care erau cazați, fără ca antrenorii să știe.

Ar fi petrecut toată noaptea alături de femei, pe ascuns, iar a doua zi, de dimineață, tehnicienii lui Beșiktaș U16 au rămas „mască” în momentul în care prostituatele serveau micul dejun împreună cu tinerii fotbaliști.

Imediat după acest eveniment, jucătorii implicați au fost sancționați disciplinar, dar rivala Fenerbahce a decis să le ofere contracte jucătorilor care ar fi fost suspendaţi după evenimentele neplăcute din Grecia.

Am auzit şi noi de acest scandal sexual astăzi. Totuşi, nu este adevărat ceea ce a apărut în presă. Echipa noastră a fost în Rhodos acum 40 de zile. Unul dintre jucători şi-a invitat prietena în hotel, dar antrenorul şi-a dat seama şi a reacţionat imediat. Fotbalistul a fost lăsat în afara lotului, iar cazul nu este atât de grav pe cât a apărut în presă”, a reacționat clubul Beșiktaș, prin agenţia Duhuliye.