„Fauci a greșit mai mult decât orice epidemiolog mediocru”, a conchis Carlson, dar a devenit „unul dintre oamenii cei mai puternici din lume”.

Realizatorul de la Fox a început prin a comenta audierea prin teleconferință a lui Fauci în Congres, în cursul căreia a declarat că deschiderea școlilor „ar fi o perspectivă foarte riscantă și chiar periculoasă”.

„A lăsat să se înțeleagă că școlile și colegiile nu vor putea reîncepe decât atunci când va exista un remediu împotriva acestui virus sau un vaccin”, a comentat Carlson. după ce a difuzat un fragment de înregistrare din audierea lui Fauci.

„Cu alte cuvinte, fără școală până când coronavirusul nu este eradicat. Problema este că nu există nici un vaccin aprobat pentru nici unul din coronavirușii existenți. În continuare, nu avem unul pentru SARS, Așa că se poate întâmpla să nu avem unul niciodată” (nici pentru SARS-CoV-2), a spus Tucker Carlson.

Deplângând faptul că tot ce spune Fauci devine „știre de primă pagină pentru orice organ de presă”, Carlson s-a întrebat cât de priceput este doctorul american, atât de citat și în România ca un guru.

„Știe Tony Fauci ceva despre știință?”, a întrebat ziaristul. „Avem vreun motiv special să credem că se pricepe cu adevărat?”

Și Carlson a continuat:

„Există în acest moment o sumedenie de dovezi care arată că America trebuie să se redeschisă cu prudență. Suedia nu s-a închis deloc și situația nu pare mai rea decât media Uniunii Europene… Statul Georgia a redeschis parțial cu săptămâni în urmă, spre isteria și avertizările presei, și totuși numărul spitalizărilor din Georgia este mai mic ca niciodată. Nimeni nu a explicat de ce școlile trebuie să rămână închise.”

Carlson a difuzat o declarație în care senatorul Republican Rand Paul afirma că abordarea „otova” a lui Fauci este greșită și că situația trebuie evaluată „district cu district” și luate decizii descentralizat, de către fiecare administrație locală în parte.

„Senatorul Rand Paul are dreptate. Multe predicții eronate au venit de la Washington despre coronavirus, iar o mare parte dintre ele, chiar de la dr. Fauci”, a comentat Carlson.

Realizatorul a prezetat o serie de fragmente cu Fauci, când afirma că americanii nu trebuie să poarte măști, că americanii nu au de ce să-și facă griji despre coronavirus, sau că americanii nu vor mai trebui niciodată să mai dea mâna unii cu alții.

„Asta este doar bufonerie, și nu facem asta (difuzăm clipurile) pentru a ne bate joc de tip”, a spus Carlson. „Oricine vorbește atât de mult la televizor cum face Anthony Fauci poate spune lucruri stupide. Problema este: ăsta e tipul în care dorim să ne punem toate încrederea? Ăsta este tipul pe baza căruia decidem viitorul acestei țări? Poate că nu.”

Carlson a subliniat că Fauci „nu a fost niciodată ales de către nimeni” și cu toate acestea  a devenit „unul dintre cei mai puternici oameni din lume”, iar presa „pretinde” să i se acorde „și mai multă putere”.

„Este o nebunie”, a conchis Tucker Carlson. „Fauci, ca orice alt om, este imperfect. A spus lucruri înțelepte. A spus și lucruri total stupide. Nu este, și nimeni nu trebuie să fie, singura persoană care ia decizii atunci când este vorba de recomandări de sănătate pe termen lung.”

Și Carlson a continuat:

„Acest tip, Fauci, poate greși mai mult decât un epidemiolog mediocru. Apropo, numeroși medici consideră că este momentul ca țara să se redeschidă cu prudență… Însă, până la urmă, nici un doctor numit (nu ales) nu ar trebui să aibă ultimul cuvânt în privința politicilor federale. De aceea alegem lideri, pentru ca ei să ia decizii, așa este în democrație, vă mai amintiți, nu-i așa? NBC? CNN?”