Evenimentul Zilei > Politica > Propunerea lui Dan Barna pentru Orban și Kelemen: Să fim toți trei vicepremieri în Guvern
Propunerea lui Dan Barna pentru Orban și Kelemen: Să fim toți trei vicepremieri în Guvern

Propunerea lui Dan Barna pentru Orban și Kelemen: Să fim toți trei vicepremieri în Guvern

„Un Guvern în care premierul va avea ca vicepremieri cei trei lideri ai partidelor din Coaliție va fi credibil și nu va mai avea nevoie de alte comitete și putem face astfel o coaliție solidă și stabilă”, a declarat Barna.

Copreședintele USR PLUS, nu mai vrea șefia Camerei dar a anunțat, marți, o propunere pentru președintele PNL, Ludovic Orban și pentru președintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru a debloca negocierile.

Astfel că Dan Barna le cere să facă parte toți trei din Guvern, în calitate de vicepremieri, iar pentru șefia Camerei Deputaților, USR PLUS îl propune pe Cătălin Drulă.

„Un Guvern în care premierul va avea ca vicepremieri cei trei lideri ai partidelor din Coaliție, va fi credibil și nu va mai avea nevoie de alte comitete și putem face astfel o coaliție solidă și stabilă”, a declarat Dan Barna, scrie Digi 24.

Barna a făcut și o altă propunere pentru șefia Camerei Deputaților.

„Încercăm o nouă soluție și propunem o altă candidatură la șefia Camerei Depuaților. Considerăm că echilibru trebuie să existe. O să îl propun pe Cătălin Drulă, un coleg cu o experiență semnificativă”, a declarat acesta.

Copreședintele USR PLUS susține că astfel vor fi deblocate negocierile, iar cele trei partide vor putea discuta despre programele de guvernare.

Marți, Dan Barna și Ludovic Orban ar urma să aibă o nouă discuție, după ce dimineață liderul liberal ar fi discutat cu președintele Kaus Iohannis.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE