Ping-pong cu PENSIILE SPECIALE în Parlament! Proiect CONTROVERSAT, întors la Comisie, deși avea RAPORT NEGATIV

Ping-pong cu PENSIILE SPECIALE în Parlament! Proiect CONTROVERSAT, întors la Comisie, deși avea RAPORT NEGATIV

Un proiect de lege privind Codul Administrativ, aflat pe lista senatorilor și care avea raport de respingere a fost retrimis la comisie, în loc să fie supus votului final.

Solicitarea a fost făcută, în plen, de către senatorul UDMR Cseke Attila și a fost aprobată.

Pe de altă parte, senatoarea USR Florina Presadă a criticat acest vot „Ne grăbim, din câte observ, încercăm să refacem Codul administrativ, mai precis, părţile lui nocive, prin diferite propuneri legislative. Această propunere nu ar fi trebuit să se întoarcă la comisie”, a declarat Presadă.

Preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda i-a tăiat microfonul, în timp ce aceasta îşi susţinea punctul de vedere, potrivit Libertatea.ro. 

Proiectul de lege prevede că „începând cu 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu legea au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie specială pentru limită de vârstă, dacă sunt realeşi pentru un nou mandat. Indemnizaţia pentru limită de vârstă ar urma să fie primită de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului”, potrivit proiectului. 

„Indemnizaţia pentru limită de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie şi cu orice alte venituri realizate. Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a 3 mandate complete şi se calculează ca produs al numărului de mandate cu 0,25 din salariul de bază minim brut garantat în plată. Indemnizaţia pentru limită de vârstă se actualizează ori de câte ori se majorează sau se indexează salariul de bază minim brut garantat în plată', mai prevede proiectul.