Evenimentul Zilei > International > Proiect de lege pentru decretarea CNN și Washington Post ca „Fake News”
Proiect de lege pentru decretarea CNN și Washington Post ca „Fake News”

Proiect de lege pentru decretarea CNN și Washington Post ca „Fake News”

O inițiativă legislativă inedită vine din partea unui politician membru al Partidului Republican, deputat în Camera statului Tennessee.

Micah Van Huss, membru Republican al Camerei Reprezentanților statului Tenneessee, a depus miercuri 29 ianuarie un proiect de lege care califică Washington Post și CNN drept „fake news” și le acuză de „denigrarea cetățenilor noștri”.

„O rezoluție pentru a eticheta CNN și Washington Post ca fake news și a le condamna pentru denigrarea cetățenilor noștri”, scrie în preambulul proiectului de lege, citat de Daily Caller.

„Am depus (proiectul) HJR 779 în numele unei circumscripții care s-a săturat de fake news și de Republicanii care nu se bat pentru ei”, a scris Van Huss pe pagina sa de Facebook.

Textul proiectului de lege citează mai multe cazuri când Washington Post sau CNN au creat „o frontieră între oponenții lui Trump și adepții lui Trump”, afirmând fără a produce dovezi că adepții lui Trump sunt „fanatici”, ca atunci când un invitat al CNN „a sugerat că adepții lui Trump aparțin unui cult și că președintele nostru utilizează controlul minților”.

„Deși este fascinant să vezi ideea unei «religii a lui Trump» venind dinspre Stânga, deoarece ei sunt adevărații maeștrii ai desfășurării mulțimilor pentru a impune o supunere și conformare totală față de agenda lor politică”, mai scrie proiectul.

„Și deși orice observator atent poate vedea că ideea unei «religii a lui Trump» este un caz clasic de proiecție psihologică; la urma urmei, a acuza pe oponentul tău de exact ceea ce intenționezi tu să faci este o veche strategie.

„Și deși presa mainstream a intrat în panică deoarece președintele Trump a deschis ochii multor americani de rând care sunt sătui de politică.”

Van Huss este un fost ofițer din corpul Pușcașilor Marini care a luptat atât în Irak cât și în Afganistan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: