Avertizarea este valabilă în intervalul orar 17.00 – 18.30. În aceste zone se aşteaptă intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi frecvente descărcări electrice.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, începând din vestul zonei, a fost emisă o avertizare cod galben, pentru intervalul orar 16.30 – 18.30. Aici, cantităţile de apă pot depăşi, pe arii restrânse 20-25 l/mp. Se aşteaptă intensificări de vânt care pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

În nord-estul judeţelor Braşov şi Sibiu, în sudul judeţului Hunedoara, în Alba, în zona montană şi subcarpatică a judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Argeş se aşteaptă descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi 25 l/mp. Avertizarea de cod galben pentru aceste două judeţe este valabilă în intervalul orar 16.40-18.00.
Temperaturile se vor încadra între 14 şi 35 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80, pe arii restrânse, în regiunile sudice.
Şi în Capitală cerul va fi parţial noros. Trecător vor fi averse şi descărcări electrice. Temperaturile se vor situa între 19 şi 34 de grade Celsius.