„Profu’ crede că învăț”, cea mai controversată carte de pe Internet. De ce sunt părinții împotriva lucrării

„Profu’ crede că învăț”, cea mai controversată carte de pe Internet. De ce sunt părinții împotriva lucrării

Părinții sunt împotriva unei cărți care a fost încadrată la secția educațională, „Profu' crede că învăț - caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar”. Aceasta are mare succes în rândul tinerilor, dar adulții consideră că cei mici nu trebuie să învețe să se răzbune pe profesori.

„Profu' crede că învăț - caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” este cartea care, în ultimele zile, a stârnit revoltă în rândul profesorilor şi părinţilor pe rețelele de socializare. Autoarea îi sfătuiește pe cei mici să se răzbune pe profesori pentru notele mici, să exerseze abilitățile de pupat în fund, să dea foc la pagini și chiar să se dea cu capul de carte.

În ultimii ani, mai multe cărți au fost citite de tinerii din România, dar adulții nu au priceput cum acestea au putut fi încadrate la secția de cărți educaționale, pentru copii cu vârsta între șase și 10 ani. Editura Litera a tradus și publicat această carte în 2021, iar reprezentanții ei spun că a fost o scăpare tehnică, acum remediată. Cartea trebuia să fie fără o recomandare de vârstă și trebuia plasată în secțiunea de hobby și divertisment.

Cornelia Popa-Stavri, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ: „Rolul pamfletului, totuși, se învață de la clasa a cincea încolo și cred că ar fi trebuit încadrată într-o grupă de vârstă corespunzătoare. E destul de greu, fără sprijinul părinților și al învățătorului de la clasă, să înțeleagă un copil mesajul acelor texte și să-l încadreze într-un pamflet.”

Sursă Facebook

Cea mai controversată carte pentru copii

Cartea conţine capitole precum „Exersează-ți abilitățile de pupat în fund” și îndemnuri precum „Fă troc cu profii și păcălește-i”, „Răzbună-te pentru acea dată când nu ai luat notă de trecere”, iar tinerii sunt foarte amuzați de acestea. Psihologii, părinții și profesorii consideră că cei mici sunt încurajați la autovătămare și aduc aminte de controversatele provocări de pe TikTok. Aceștia au precizat că opera trebuie interzisă și că promovarea trebuie oprită.

Cu toate că această carte a fost extrem de criticată, alți psihologi au declarat că tinerii din ziua de azi știu să facă diferența între sarcasm și seriozitate. Autoarea rămâne la părerea ei și subliniază că este doar un pamflet.

O altă carte care s-a făcut remarcată în rândul tinerilor este „Jurnalul unui puști”. Micuții din toată România erau nerăbdători să afle această poveste, dar o parte din părinți au fost împotriva ei, potrivit România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News