10 cărți pe care să le citești pe plajă în această vară

10 cărți pe care să le citești pe plajă în această vară

Nu ați găsit cartea care să vă însoțească în vacanță? Nu vă faceți griji! Fie că vă plac poveștile care vă transportă, romanele de bine dispus sau saga de familie, veți găsi ceva care să vi se potrivească în această selecție.

O vară în Nantucket de Elin Hilderbrand

În fiecare an, copiii familiei Levin așteaptă cu nerăbdare vara în casa bunicii lor de pe insula Nantucket. Dar, în 1969, nimic nu merge conform planului. Singurul băiat, Tiger, este chemat să se înroleze în armata americană în Vietnam. Blair, cea mai mare, este însărcinată cu gemeni și nu poate călători. Reculesă în Boston, ea se luptă cu îndoielile legate de soțul ei. Kirby, cea mai tânără, care a avut un an dificil, între activismul ei pentru drepturile civile și aventurile amoroase complicate, decide să-și schimbe viața și merge să lucreze pe insula vecină Nantucket, Martha's Vineyard. Jessie, fiica cea mai mică, se află singură între bunica ei, o figură a înaltei societăți de pe insulă, care își impune regulile sale de modă veche, și mama ei, profund tulburată de plecarea pe front a fiului ei. Pentru toate aceste femei, vara anului 1969 va fi una a rezistenței și a reînnoirii. O carte pe care trebuie să o cauți într-o librărie online.

Dispariția lui Josef Mengele de Oliver Guez

Câștigător al Premiului Renaudot, Guez a scris un roman în care cititorul urmărește, prin vocea celebrului și temutului Înger al Morții, povestea reală a fugii sale din fața justiției după crimele de la Auschwitz și a vieții sale patetice de ascuns în America Latină, ceea ce a făcut din el unul dintre cei mai căutați naziști.

Nix de Nathan Hill

Este una dintre acele cărți considerată o încrucișare literară între John Irving și David Foster Wallace. Un tânăr profesor amărât, dependent de jocuri video, își vede viața distrusă atunci când mama sa, care l-a abandonat în copilărie, se întoarce pentru a-i complica și mai mult viața. Un roman ambițios și captivant. Poți găsi această carte într-o librărie online.

Două cărți și o vacanță de Emily Henry

Augustus Everett este un scriitor „serios”, considerat noul geniu al literaturii americane. Ianuarie Andrews nu mai numără bestsellerurile publicate, ci într-un cu totul alt registru: comedia romantică. Dacă ea înmulțește finalurile fericite , Augustus are soarte groaznice pregătite pentru personajele ei. La antipozii unul altuia, ei se vor intersecta totuși și se vor provoca reciproc. Ea își va petrece vara scriind un mare roman literar, el se va încerca la o comedie sentimentală. Pentru a găsi inspirație, ianuarie îi organizează excursii romantice pentru Augustus, iar acesta îl duce să cunoască oameni cu vieți rupte. Fiecare va trebui să își finalizeze romanul înainte de începerea anului școlar și, desigur, niciunul dintre ei nu își imaginează că se îndrăgostește. Desigur. O comedie romantică de excepție, una dintre acele cărți care sunt, de asemenea, o reflecție fascinantă și plină de umor asupra artei de a scrie purtată de personaje drăgălașe și a cărei vivacitate pătrunde în întregul roman.

Leonardo da Vinci de Walter Isaacson

Pentru iubitorii marilor biografii, acest volum bine documentat despre geniul renascentist, în care Isaacson caută motivele umane care l-au făcut excepțional, evidențiind stimularea constantă a curiozității sale. Un biograf înaintea lui Steve Jobs sau Einstein, acesta se bazează pe paginile caietelor lui Leonardo și pe noi descoperiri atât despre viața, cât și despre opera sa. Caută această carte într-o librărie online.

Age of Empathy: Nature’s Lessons for a Kinder Society

Frans de Waal, autorul cărții "The Age of Empathy", este unul dintre cei mai influenți primatologi și etologi contemporani. El este specializat în analiza inteligenței sociale a primatelor, dar ceea ce face ca munca sa în general, și această carte în special, să fie atât de interesantă este faptul că își folosește studiile pentru a înțelege mai bine comportamentul uman prin intermediul unor animale cu care împărtășim mult mai mult decât ne dăm seama. În acest eseu, el explorează cu o luciditate surprinzătoare, respectând premisele strict științifice, două calități pe care cimpanzeii, bonobii, capucinii, delfinii și elefanții le împărtășesc cu noi: empatia și altruismul. Și adevărul este că, oricât de surprinzător ar părea, aceste animale sunt capabile să aibă grijă de semenii lor și chiar să-și riște viața pentru a-i apăra. Această carte este o bijuterie și va fi apreciată de oricine aspiră să se cunoască pe sine un pic mai bine. Este o carte pe care sigur o poți cumpăra dintr-o librărie online.

Călători pe o mare de stele de Cristopher Paolini

Este un roman science-fiction lung, dar amuzant, bine structurat și cu o intrigă care nu ar trebui să plictisească niciun fan al acestui gen. În plus, descrierile navelor și a modului în care acestea funcționează în spațiu satisfac curiozitatea celui mai pretențios cititor în acest sens. Autorul și-a câștigat un loc în biblioteca multora. O lectură amuzantă, ideală pentru oricine caută o lectură care să le umple o mare parte din vacanță.

Ne puteți urmări și pe Google News