Evenimentul Zilei > EVZ Special > Profeția care cutremură întreaga lume. Sfârșitul lumii poate veni de la granița cu România
Profeția care cutremură întreaga lume. Sfârșitul lumii poate veni de la granița cu România

Profeția care cutremură întreaga lume. Sfârșitul lumii poate veni de la granița cu România

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar duce la „venirea lui Mesia”, spune o profeție evreiască veche de 300 de ani.

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar duce la „venirea lui Mesia”, spune o profeție evreiască veche de 300 de ani.

O profeție evreiască veche de 300 de ani spune că războiul dintre Rusia și Ucraina ar duce la „venirea lui Mesia”. Profeția îi aparține lui Vilna Gaon, cel care este considerat unul dintre cei mai influenți lideri evrei din istoria modernă. Aceasta a fost prezentată în contextul în care tensiunile din estul Ucrainei escaladează.

Vilna Gaon, cunoscut ca și rabinul Ilie de Vilna, a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți ai textelor religioase și una dintre cele mai influente figuri evreiești din Evul Mediu.

Se spune că i-a transmis fiului său o profeție care spunea: „Când auzi că rușii au cucerit orașul Crimeea, ar trebui să știi că au început vremurile lui Mesia, că pașii lui se aud. Și când veți auzi că rușii au ajuns în orașul Constantinopol, ar trebui să vă îmbrăcați hainele de șabat și să nu le scoateți, deoarece înseamnă că Mesia este pe cale să vină în orice moment”, scrie The Sun.

În timp ce creștinii cred că Iisus Hristos a fost Mesia, evreii cred că salvatorul care va transforma națiunile Pământului își va face apariția în viitor.

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar duce la „venirea lui Mesia”

Armata Rusiei încă nu a intrat în Constantinopol, numit acum Istanbul, deși sunt în conflict cu forțele turcești din Siria.

Pe de altă parte, trupele lui Putin au anexat peninsula Crimeea în 2014, după ce a izbucnit un război civil în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Profeția lui Vilna Goan a fost prezentată lumii de către de strănepotul său, rabinul Pinchas Winston, un autor specializat în teorii despre Apocalipsă.

CITEȘTE ȘI   Mărturie sfâșietoare a unei jurnaliste. „Rămâi cu o rană adâncă în suflet”

CITEȘTE ȘI Atac armat în SUA. O persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au fost grav rănite