Produsul din comerț care ne cauzează mari probleme de sănătate. Mulți dintre noi îl consumăm aproape zilnic

Produsul din comerț care ne cauzează mari probleme de sănătate. Mulți dintre noi îl consumăm aproape zilnic Sursa: EVZ / Razvan Valcaneantu

Un studiu recent arată clar că dacă vrem să avem o inimă sănătoasă trebuie să renunțăm complet la produsele din carne procesată. Mai exact la mezeluri, în special la cele din carne de porc.

Un studiu american arată că unele alimente din comerț pot fi adevărate bombe cu ceas când vine vorba despre sănătatea inimii. În SUA bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate, atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. La fel este, din păcate, situația și în România unde infarctul și accidentul vascular sunt responsabile pentru cele mai multe decese.

Evitați carnea procesată

Dincolo de cauzele genetice sau anumite medicamente, bolile de inimă pot fi cauzate sau agravate de ceea de mâncăm, adică de o dietă nesănătoasă. Specialiștii spun că trebuie să eliminăm din alimentație toate produsele din carne procesată. Mai exact mezelurile, în special cele de porc.

„Carnea procesată se află în fruntea listei de alimente care pot crește riscul de evenimente cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral. Dacă vă place să adăugați carne la sandvișuri, luați în considerare să gătiți curcan sau pui proaspăt“, spune medicul Raed Bargout, cardiolog la Spitalul Dignity Health-Glendale Memorial din California.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sare și zahăr din plin

Acestea mai au și o cantitate mare de zahăr, ingredient care în concentrații mari poate afecta inima. În plus, mezelurile sunt cea mai proastă alegere, deoarece au foarte mult sodiu adăugat.

„În timp ce sodiul este un mineral necesar pentru bunăstarea organismului, prea mult poate fi dăunător. Excesul de sodiu în dietă poate duce la hipertensiune arterială, iar hipertensiunea arterială este unul dintre cele mai mari riscuri pentru boli de inimă și accident vascular cerebral“, mai spune specialistul.  Produsele procesate din carne de porc sunt cele mai periculoase. Pe lângă faptul că au în compoziție grăsimi saturate, ceea ce duce la probleme cardiovasculare, colesterol ridicat, creștere în greutate și multe altele,  majoritatea porcilor crescuți în fermele industriale primesc doze mari de antibiotice. Multe dintre acestea nu se elimină complet, deoarece porcii au un sistem digestiv rudimentar și elimină greu toxinele.

Aditiv extrem de periculos

Să nu uităm și de chimicalele periculoase. Majoritatea alimentelor procesate conțin Monoglutamat de sodiu (E 621). Acesta face ca produsele în care este introdus să ni se pară mai bune, deşi la bază substanţa nu are niciun gust. Suntem păcăliţi legal, deoarece, deşi s-au făcut studii despre cât de periculos este acest aditiv, el este încă pe lista celor legale. Monoglutamatul de sodiu nu are absolut nicio valoare nutriţională, niciun beneficiu pentru organism. Specialiștii spun că este cancerigen.