Ciprian Man, actual procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost trimis în judecată „la pachet” cu procurorul Cristian Ardelean. Cei doi sunt acuzați că au adus „atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției”.

Mai exact, cercetarea se referă la înregistrările în care cei doi discutau împreună cu alți trei colegi despre modul în care judecătorilor „incomozi” ar trebui să li se deschidă dosare penale.

„Limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea este de natură a contraria şi indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfăşurarea unor activităţi care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea procurorilor”, a notat Inspecţia Judiciară.

„Dacă începi urmărirea faţă de astea două judecătoare, îi trimite Adi în judecată pe ăia trei, o să mai intre frica…” – Ciprian Man; „Se mai liniştesc, da! Sută la sută” şi „Măi, şi dacă nu se liniştesc, măcar dacă tot o fac să le dăm motive să aibă boală, nu aşa că ei consideră…”, sunt doar două fragmente ale celor doi procurori, din înregistrarea făcută în ianuarie 2018 la DNA Oradea.