În anul 2011, Tatiana Clapon susţinea că a fost victima agresiunilor procurorului Emilian Eva, care a vrut să o dea afară din instituţie, împingând-o, moment în care femeia ar fi căzut pe scări şi s-a lovit în special la nivelul braţelor, scrie Bună Ziua Iaşi. Tatiana Clapon, care împreună cu soţul ei, Gheorghe Clapon, erau învinuiţi într-un dosar de corupţie de care se ocupă procuorul Eva, a povestit presupusa agresiune inclusiv la posturile patronate de Dan Voiculescu, mogulul trimis în judecată chiar de Emilain Eva, în dosarul ICA.

Pentru a-şi susţine cazul în faţa autorităţilor, femeia a obţinut un certificat medico-legal, în care era precizat faptul că aceasta ar fi avut nevoie de 26 de zile de îngrijire medicală. Certificatul a fost obţinut de la Institul Medico-Legal, cu ajutorul Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Interesant este faptul că şi acesta a fost trimis în judecată de Emilian Eva, pentru deturnarea unor fonduri europene in valoare de 1,5 milioane euro.

De asemenea, Tatiana Clapon a apelat şi la ajutorul a doi "martori", care ar fi fost de faţă în momentul comiterii agresiunii. Unul din martori este Alexandru Onofrei, şoferul unui alt personaj trimis în judecată de Emilian Eva, Tiberiu Cristodorescu, în acelaşi dosar în care era anchetat şi Gheorghe Clapon. Cel de-al doilea martor era Liliana Suta, "prietena intimă" a unuia dintre acuzaţii din acest dosar, relatează aceeaşi sursă.

SRI a fost solicitat de procurorul Romulus Varga de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie şi, cu ajutorul său, s-a demonstrat faptul că informaţiile furnizate de cei doi martori erau false. Toate informaţiile din acest caz au căzut şi la proba cu detectorul de minciuni, astfel că Tatiana Clapon a fost trimisă în judecată anul acesta pentru denunţare calomnioasă. În acelaşi timp, cei doi "martori" au fost trimişi în judecată, sub acuzaţia de mărturie mincinoasă.