Evenimentul Zilei > Sport > Procurorii refuză arestarea unor inculpați în cazul Maradona. Acuzațiile sunt de omor din culpă
Procurorii refuză arestarea unor inculpați în cazul Maradona. Acuzațiile sunt de omor din culpă

Procurorii refuză arestarea unor inculpați în cazul Maradona. Acuzațiile sunt de omor din culpă

Procurorii au refuzat să plaseze în arest la domiciliu mai mulți inculpați despre care se crede că ar fi implicați în moartea lui Diego Maradona.

Autoritățile din Argentina au refuza să dea curs solicitării unui avocat pentru plasarea în detenţie a patru din cei şapte inculpaţi cercetați pentru decesul fostului mare fotbalist Diego Maradona, transmite EFE. Procurorii investighează o posibilă neglijenţă criminală care a dus la decesul fostului jucător de fotbal, în luna noiembrie a anului trecut.

Avocatul Mario Baudry, actualul partener al Veronicăi Ojeda, mama ultimului copil al lui Maradona, a solicitat arestarea neurochirurgului Leopoldo Luque, a psihiatrei Agustina Cosachov, a psihologului Carlos Diaz şi a medicului coordonator al internării la domiciliu, Nancy Forlini. Cererea acestuia a fost însă respinsă de procurorii de caz.

Cei patru, alături coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, şi infirmierii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid sunt investigaţi de procurorii argentinieni. Ei au fost puși sub acuzaţia de omor din culpă şi tentativă de omor, delict care prevede o sentinţă între 8 şi 25 ani de închisoare.

Diego Armando Maradona

Ce au hotărât medicii în cazul decesului fostului campion mondial

Diego Armando Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani. Decesul său a avut loc la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

La autopsia fostului campion mondial s-a aflat că decesul a intervenit ca urmare „a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate”. De asemenea, la examinare s-a descoperit că fostul mare jucător suferea de o cardiomiopatie dilatată.

O comisie medicală formată din 20 de experţi, între care medici legişti care au efectuat autopsia şi specialişti în diverse discipline medicale, a conchis într-un raport că fostul campion mondial „ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de terapie adecvat şi polivalent.

Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, „El Pibe de oro” („Băiatul de aur”), cum era supranumit Diego Maradona, este simbolul şi căpitanul necontestat al selecţionatei Argentinei. În tricoul acestei echipe a evoluat timp de 17 ani (1977-1994) şi a marcat 50 de goluri în 115 meciuri. El a oferit ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.