Evenimentul Zilei > Sport > Procurorii din Argentina au aflat ce s-a întâmplat în casa lui Maradona. Verdictul este clar
Procurorii din Argentina au aflat ce s-a întâmplat în casa lui Maradona. Verdictul este clar

Procurorii din Argentina au aflat ce s-a întâmplat în casa lui Maradona. Verdictul este clar

Moartea lui Diego Maradona, poreclit „El Pibe D'Oro”, în traducere copilul de aur, continuă să dea naștere multor controverse.

Procurorii argentinieni susțin că nu există motive să deschidă o anchetă penală pentru moartea lui Maradona, și că așteaptă rezultatele probelor toxicologice recoltate cu ocazia efectuării autopsiei, de către medicii legiști. Toate imaginile înregistrate de camerele de luat vederi din zona unde locuia Maradona au fost ridicate de anchetatori, pentru a vedea ce anume s-a întâmplat la casa acestuia sau dacă vreo persoană suspectă a intrat în locuință. Până acum nu există motive pentru a deschide un dosar penal pentru crimă

Pe de altă parte, infirmiera care se afla în casa lui Maradona, în ziua în care acesta a murit a dat o declarație la Procuratură din Argentina, pe care, ulterior, a retractat-o. Ba mai mult, infirmiera face acum rondul studiourilor de televiziune pentru a-și susține povestea, fiind transformată într-o vedetă națională.

„Noi trebuie să determinăm dacă s-a făcut ce trebuia sau nu. Infirmiera (aflată în serviciu când Maradona a decedat) a făcut o declaraţie la procuror în ziua morţii lui Diego, apoi a modificat-o, apoi a mers la TV şi a spus că ceea ce a afirmat i s-a impus, deci sunt contradicţii în declaraţia sa”, a declarat un membru al familiei lui Maradona sub protecţia anonimatului.

Ce s-a întâmplat în dimieața fatidică

Anchetatorii din Argentina i-au audiat pe toți cei care au fost prezenți în casa starului, în ziua decesului. Pe baza acestor declarații, procurorii au putut realiza un scenariu, pe ore, privind moartea lui Maradona.

„Am putut stabili că un infirmier însărcinat cu îngrijirea lui a fost ultima persoană care l-a văzut în viaţă în jurul orei 06.30, la schimbarea de tură”, se arată într-un comunicat al Parchetului. Acesta a afirmat că Maradona se odihnea şi a asigurat că „dormea şi respira normal”.

Infirmiera care a intrat în tura de dimineață, și care a fost prezentă la găsirea cadavrului, a declarat pe ”copilul de aur” al fotbalului mondial, în jurul orei 7.30, în timp ce se mișca în pat. Anterior, ea anunţase că l-a văzut dormind la ora 11.00 şi nu a vrut să-l deranjeze, preferând să-i aştepte pe psihiatra Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz.

La sosirea acestora, cei trei au intrat în camera unde Maradona dormea și l-au găsit inconștient. Ulterior, la scurt timp, la casa lui Maradona a venit un medic de cartier care a încercat să îl reanimeze, fără niciun succes. Înregistrările telefonice dar şi a camerelor de securitate din cartier, au indicat faptul că prima ambulanţă a ajuns la locuința fotbalistului, la ora 12.27, adică după mai bine de o oră de când a fost găsit inconștient.

Declarațiile medicilor care l-au operat

Cazul a devenit aproape o isterie națională. În această poveste au fost implicați și medicii care l-au operat pe creier și care au fost acuzați că l-au externat mult prea repede pe starul argentinian.

Replica spitalului de neurochirurgie nu s-a lăsat așteptată. Medicii susțin că Maradona a semnat pentru a pleca la domiciliu, pentru a fi alături de fetele sale. Medicul personal Luque a declarat că recuperarea decurgea bine dar că totul s-a datorat antecedentelor cardiace, sănătatea lui fiind una ”fragilă”. Medicul a mai spus că Maradona a avut şi un sevraj cauzat de consumlui de alcool, alcool pe care îl consuma în combinaţie cu numeroase medicamente.

„Clinica a recomandat să fie spitalizat în altă parte, dar familia a decis altceva. Fiicele sale au semnat autorizaţia de ieşire din spital”, a declarat un membru al familiei.