Probleme pentru mineri. Ce mine vor fi închise după 2020

Probleme pentru mineri. Ce mine vor fi închise după 2020

Potrivit unui document oficial, adoptat de Guvernul Orban, la finalul anului trecut, în 2020 va continua program de închidere de mine și de restructurare sistemului energetic.

Oficial, politica de închidere a minelor de cărbune face parte dintr-un program de reducere a poluării. Minele care vor fi închise sunt cele de la Rovinari, Peșteana și Husnicioara, precum și cea de la Lupoaia.

În plus, alte grupuri energetice își vor închidere grupurile energetice care se bazează pe cărbune, și vor trece la alimentarea cu gaze naturale. În memorandumul adoptat de Guvern, se prevede că CET Craiova va închide două grupuri energetice de 300 de MW, care vor fi înlocuite în 2024, cu un alt sistem de 200 de MW, alimentat cu gaze naturale. La Termocentrala de la Ișalnița, grupurile 7 și 8 vor fi închise, și vor fi deschise alte două sisteme de 800 de MW. La Turceni, grupul de 330 MW, va fi închis iar în locul lui va fi construit un altul de 400 MW, care va fi alimentat cu gaze naturale.

Toate aceste facilități sunt proprietatea Complexului Energetic Oltenia, și au în prezent o putere instalată de 3.240 MW, ce face din acest complex al doilea producător de energie electrică din România. Compania are circa 13.000 de angajați.

Ne puteți urmări și pe Google News