Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme mari la graniță pentru români. I-au cerut ajutorul lui Iohannis!
Probleme mari la graniță pentru români. I-au cerut ajutorul lui Iohannis!

Probleme mari la graniță pentru români. I-au cerut ajutorul lui Iohannis!

Consecințele restricțiilor impuse Regatului Unit, din cauza noii tulpini de coronavirus.Transportatorii români blocați la graniță îi cer președintelui Klaus Iohannis ajutorul pentru a putea ajunge acasă, fără a plăti pentru testul PCR.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină în scandalul în care sunt implicate și autoritățile britanice. Aceștia au formulat o scrisoare prin care vor să obțină prioritate pentru autocarele și vehiculele ce transportă șoferi profesioniști blocați la graniță

„Uniunea mai cere excluderea șoferilor români de la plata testului COVID-19 pe baza documentelor doveditoare (contract de muncă, licență, card tahograf) că aceștia sunt angajați ai unei firme de transport rutier.

Reamintim că Franța și Marea Britanie au ajuns la un acord de redeschidere a frontierei dintre cele două țări pentru a permite reluarea serviciilor de transport de mărfuri însoțite și a unor servicii de transport călători, fiind necesar un test negativ de coronavirus efectuat în ultimele 72 de ore.

Testarea șoferilor profesioniști se va face pe aerodromul Manston din Kent, unde personalul abilitat le va oferi teste conducătorilor auto pentru a fi auto-administrate în cabine, sub supraveghere. Rezultatul va fi comunicat șoferilor prin mesaj text sau email, urmând să fie identificați prin numărul de înmatriculare”, se arată în scrisoarea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România

Șoferii profesioniști care se deplasează din Marea Britanie către România fără a se afla la bordul camioanelor vor trebui să realizeze un test COVID-19 privat pentru a continua călătoria.

Incidentele nu au întârziat să apară

Reamintim că deja au existat incidente la granița dintre Marea Britanie și UE, întrucât mai mulți șoferi de TIR s-au luat la ceartă cu autoritățile.

Mai mulți șoferi furioși de TIR s-au luat la ceartă cu poliția din portul britanic Dover, din cauza timpului de așteptare foarte mare pe care l-au petrecut la granița cu Franța.

Au existat deja mai multe confruntări fizice între șoferii de TIR și polițiștii, momente ce au fost surprinse de camerele de luat de vederi.

Forțele de ordine au încercat să îi țină în frâu pe șoferii furioși care s-au adunat pentru a își vărsa frustrarea în contextul în care au petrecut ore în șir așteptând să poate ajunge pe continent.

Poliția din Kent a anunțat că o persoană a fost arestată în urma „perturbărilor” care au avut loc și în Dover dar și într-un aeroport dezafectat din Manston, folosit pentru parcarea vehiculelor.