Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație infernală la vamă. Coada de mașini depășește 10 kilometri
Aglomerație infernală la vamă. Coada de mașini depășește 10 kilometri

Aglomerație infernală la vamă. Coada de mașini depășește 10 kilometri

Din nou s-a aglomerat la vama cu Bulgaria. Sute de tiruri „se înghesuie” să părăsească țara înainte de sărbători.
Cozi de sute de camioane s-au format la ieșirea din țară, iar timpii de așteptare depășesc cu multa limita răbdării pe care o au românii.Un lucru sigur care contribuie la formarea acestor cozi uriașe sunt punctele de control deschise în acest moment, acestea fiind cinci la număr pe sensul de ieșire din țară.

Acestea s-au dovedit a fi insuficiente pentru numărul mare de mijloace de transport adunate la frontieră.

Timpii de aşteptare depăşeșc 90 de minute, în timp ce coloana de camioane se întinde pe 10 kilometri. Aglomerația este cel mai probabil generată de apropierea Sărbătorilor de iarnă, traficul de mărfuri fiind intens în această perioadă, scrie România Reală.

Reamintim că același lucru s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână la granița cu Bulgaria.

TIR-urile care ies din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează cozi de aproximativ şase kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 şi au de aşteptat o sută de minute la controlul de frontieră, circulaţia la intrarea în municipiul Giurgiu fiind dirijată de poliţişti pentru fluidizarea traficului, relatează Agerpres.

„În această după-amiază a sosit la frontieră un număr mare de TIR-uri de marfă, iar acest lucru, coroborat cu faptul că partea bulgară a mai avut de efectuat unele lucrări de amenajare a carosabilului pe Podul Prieteniei, că bulgarii verifică fiecare şofer dacă are de plătit amenzi încasate pe teritoriul Bulgariei şi se face şi triajul epidemiologic, a dus la formarea de cozi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Andreea Bicu.

Ea spune că numărul TIR-urilor care s-au prezentat la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, în ultimele 24 de ore a ajuns la 1.348, pe sensul de intrare a fost de 947, iar timpul de aşteptare la controlul de frontieră este de o sută de minute pe sensul de ieşire din ţară şi de 40 de minute pe sensul de intrare în România.