Prințul Harry mai încearcă o dată. Cum s-a autoinvitat în Marea Britanie

Prințul Harry mai încearcă o dată. Cum s-a autoinvitat în Marea Britanie Sursa foto: Facebook

Prințul Harry revine în Marea Britanie pentru a participa la jocurile Invictus. Ultima vizită a Ducelui de Sussex în Marea Britanie a avut loc în luna februarie, când și-a vizitat tatăl diagnosticat cu cancer.

Prințul Harry revine în Marea Britanie

Prințul Harry va marca pe 8 mai un deceniu de la înființarea jocurilor Invictus. Competiție pe care de altfel a fondat-o în 2014. Ducele va susține un discurs la Catedrala St. Paul din Londra, potrivit unui anunț postat de Invictus Foundation pe rețeaua de socializare X.

În prezent, harry locuiește în Statele Unite altăuri de soția lui Meghan Markle. Ultima vizită a Prințului în Marea Britanie s-a consumat în luna februarie, la scurt timp după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Casa Regală a Marii Britanii a anunțat recent că regele își va relua în cel mai scurt timp îndatoririle oficiale.

Ducele de Sussex va susține un discurs la Catedrala St. Paul din Londra

Deși monarhul britanic și-a limitat aparițiile publice, Charles a onorat toate întâlnirile săptămânale cu premierul Rishi Sunak. Prințul Harry este din 2020 rezident al Statelor Unite. Cu toate că nu se află în cele mai bune relații cu Familia Regală, Ducele a participat la toate ceremoniile importante din Marea Britanie.

În afara vizitei prilejuită de funeraliile Reginei Elizabeta a II-a, Harry a participat la încoronarea tatălui său. Eveniment la care Meghan Markle nu a participat. Câteva săpătmâni mai târziu, Ducele de Sussex a revenit pe teritoriul Marii Britanii pentru a depune mărturie într-un proces intentat împotriva unui tabloid britanic.

Prințul Harry este fondatorul jocurilor Invictus

Harry a acuzat publicația respectivă că i-a violat intimitatea și că i-a ascultat convorbirile telefonice. Conversații care, ulterior, au fost publicate în presa din Albion. Prinţul Harry a devenit oficial rezident în Statele Unite, unde s-a instalat încă din 2020. Pentru moment nu se știe dacă Meghan Markle îl va însoți în Marea Britanie.