Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Charles lăudat pentru stilu-i vestimentar. N-ai fi zis că dă tonul în modă
Prințul Charles lăudat pentru stilu-i vestimentar. N-ai fi zis că dă tonul în modă

Prințul Charles lăudat pentru stilu-i vestimentar. N-ai fi zis că dă tonul în modă

Stilul vestimentar al prințului Charles al Marii Britanii, este apreciat de specialiștii renumitei reviste de modă Vogue.

În vreme ce nurorile sale, Kate şi Meghan, au fost în permanenţă în centrul atenției și au fost lăudate pentru stilul vestimentar pe care l-au adoptat, Prinţul Charles al Marii Britanii a fost prezență foarte discretă. Nici un moment el nu a fost considerat un style icon până acum, când a împlinit vârstă de 71 de ani, relatează joi Reuters. De această data, însă, Edward Enninful, redactor-şef al British Vogue a ținut să-l laude pe prințul Charles pentru stilul său vestimentar.

„Am admirat întotdeauna felul în care te îmbraci”, i-a spus Edward Enninful, redactor-şef al British Vogue, prinţului Charles, într-un interviu pe care i l-a luat pentru ultima edițe a renumitei reviste de modă.

Laudele pentru stilul său vestimentar atemporal au părut să îl ia prin surprindere pe moştenitorul tronului britanic, care prefer, de obicei, să poarte costume la două rânduri de nasturi, alături de cravată şi batistă asortate. Prințul Charles a replicat spiritual, lăsând să se înțeleagă că a crezut că a ieșit din modă și că nu mai este la current cu noile tendințe.

„Am crezut că sunt ca un ceas care s-a oprit (…) Mă bucur foarte mult că tu crezi că am stil. Mă interesează detaliile şi culorile şi lucruri de acest gen”, a spus prinţul Charles râzând.

Potrivit Reuters, bărbaţii din familia regală britanică le-au dat de obicei întâietate femeilor în ceea ce priveşte stilul vestimentar și au fost mai puțin interesați de acest lucru. Kate, soţia fiului cel mare al prinţului Charles, prinţul William, s-a aflat pe coperta Vogue, în timp ce Meghan, soţia lui Harry, fratele mai mic al lui William, a colaborat – în calitate de editor-invitat – la realizarea unui număr al revistei British Vogue.

Prințul Charles preocupat de mediu

Prințul Charles, care a militat mult timp pentru probleme asociate mediului înconjurător, a fost intervievat pentru Vogue în legătură cu poziţia sa faţă de moda sustenabilă.

„Sunt unul dintre acei oameni care urăsc să arunce lucrurile. Prin urmare, aş prefera ca acestea să fie întreţinute, chiar reparate dacă este necesar, decât să le abandonez”, a spus el, cerându-le producătorilor şi consumatorilor să fie mai puţin risipitori.

„Mi se pare că există oportunităţi uriaşe, mai ales acum, în sectorul modei sustenabile, pentru a contracara această tendinţă extraordinară de a arunca îmbrăcămintea – şi chiar orice altceva”, a mai spus prinţul Charles.