Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi înregistrări cu fiica șeicului din Dubai. Prințesa Latifa susține că este spălată pe creier
Noi înregistrări cu fiica șeicului din Dubai. Prințesa Latifa susține că este spălată pe creier

Noi înregistrări cu fiica șeicului din Dubai. Prințesa Latifa susține că este spălată pe creier

Prințesa Latifa, fiica șeicului din Dubai, ținută prizonieră de familia sa, susține că este spălată pe creier de apropiații tatălui său.

Prințesa Latifa susține că este spălată pe creier. Noi înregistrări cu fiica șeicului din Dubai, vor fi date publicității săptămâna viitoare. Prințesa Latifa este ținută ostatică de familia sa, după ce a încercat să fugă din țară, în 2018. Evadarea i-a fost zădărnicită, iar de atunci este ținută sub pază.

De-a lungul vremii, prințesa Latifa a transmis mai multe mesaje video prietenilor săi. Ea l-a acuzat pe tatăl său, șeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, de 71 de ani, că o ține cu forța într-o vilă.

Conform publicației Express, în noile înregistrări, prințesa face noi dezvăluiri despre condițiile în care este ținută. De asemenea, ea povestește că apropiați ai tatălui său încearcă să o convingă să revină la sentimente mai bune. Ea compară aceste încercări cu o procedură de „spălare pe creier”.

Noi înregistrări cu fiica șeicului din Dubai

În înregistrările ce urmează să fie date publicității, Latifa povestește că este „spălată pe creier” de cei care au răpit-o. Fiica șeicului din Dubai își amintește cum un confident al tatălui ei îi povestea despre puterea. Prințesa redă, în înregistrare, spusele acestuia precizând că persoana respectivă încerca să o descurajeze.

„El spune «nimeni nu-l poate face pe tatăl tău să te lase liber, nimeni. Nimeni nu este mai puternic decât el»”, povestește prințesa conform Express

Ea susține că este o procedură de spălare a creierului, o încercare de descurajare:

„Da, totul este ca o procedură de spălare a creierului. Ei încearcă să mă descurajeze”.

Oficialii ONU, îngroziți de înregistrări

Avocații prințesei susțin că noile înregistrări conțin relatări detaliate despre abuzurile la care a fost supusă Latifa. Ea vorbește despre perioada de timp în care a fost luată de pe barcă și închisă în vila familiei.

Avocatul prințesei, David Haigh, a declarat că aceste filmări i-au impresionat pe responsabilii Națiunilor Unite care le-au văzut. Potrivit spuselor sale, acestea au văzut imaginile needitate și au ascultat relatările

„Persoanele cheie din ONU care se ocupă de cazurile de abuz împotriva drepturilor omului și de violență împotriva femeilor au văzut videoclipurile needitate. Acestea acoperă toate pericolele și abuzurile cu care s-a confruntat prințesa. După vizionare puteai vedea groaza pe fețele lor”, a declarat avocatul.

Sora mai mare a lui Latifa, Shamsa, a dispărut acum 20 de ani. Se spune că a fost răpită în Cambridge și adusă cu un avion privat în Dubai.