Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagine apocaliptică deasupra Dubaiului. Explicație VIDEO incredibilă
Imagine apocaliptică deasupra Dubaiului. Explicație VIDEO incredibilă

Imagine apocaliptică deasupra Dubaiului. Explicație VIDEO incredibilă

O imagine incredibilă deasupra Dubaiului a ținut lumea cu sufletul al gură.

Imagine apocaliptică deasupra Dubaiului. Apariția a două luni peste Dubai a declanșat „predicții apocaliptice”

Două Luni au apărut din senin în cerul Dubaiului săptămâna trecută și au luat internetul prin surprindere, unii utilizatori de social media mergând până susțin că sfârșitul lumii este aproape. Detaliile noi au rezolvat acum misterul, legând cele Două Luni de misiunea istorică pe Marte a EAU.

Adevărul din spatele misteriosului clip viral Two Moon a fost dezvăluit în ziua în care sondajul Marte din Emiratele Arabe Unite (EAU) Hope a intrat pe orbită în jurul Planetei Roșii (9 februarie). La începutul săptămânii trecute, platformele de socializare au fost inundate cu imagini și videoclipuri cu două obiecte asemănătoare lunii în cerul de lângă Al Qudra, Dubai. Au fost expuse teorii extravagante, unii oameni susținând că reprezintă OZN-urilor extraterestre.

Într-un videoclip al fenomenului postat online, un bărbat poate fi auzit spunând: „Vezi? E ca … și sunt doi, nu?” Într-un alt clip viral, o femeie care filmează cele două luni poate fi auzită spunând: „Ce se întâmplă?” Deci, ce s-a întâmplat în Dubai? Au apărut extratereștrii înr-una din  deghizările lor sau au „parcat” o planetă lângă Pământ?

Răspunsul este, nici unul. În schimb, cele două Luni fac parte dintr-o „cascadorie” promoțională pregătită de biroul media din Emiratele Arabe Unite înaintea sondei Hope care a intrat pe orbita în jurul Marte la aproximativ 500 de milioane de km distanță de Pământ. Cele două luni sunt Phoibos și Deimos, cei doi sateliți neregulați care orbitează Marte.

Imagine apocaliptică deasupra Dubaiului

Ideea din spatele campaniei a fost de a simula cum este priveliștea văzută de pe suprafața lui Marte. Khaled AlShehhi, Biroul de presă guvernamental din Emiratele Arabe Unite, a declarat: „Misiunea Marte este una dintre cele mai mari provocări ale istoriei țării și una dintre cele mai îndrăznețe inițiative ale EAU: cucerirea spațiului. Deci, pentru a crea conștientizare cu privire la acest fapt important, nu este nimic mai bun decât aducerea celor două Luni ale lui Marte pe Pământ”.

Sonda spațială nu va ateriza pe Marte ca Roverul Perseverență al NASA săptămâna viitoare, ci își va petrece timpul pe orbită, studiind Planeta Roșii. Khaled AlShehhi a scris pe Twitter: „Acest eveniment promoțional din Dubai a stârnit o mulțime de predicții apocaliptice despre„ Două luni! ” „Planeta X” și altele asemănătoare – dar numai atunci când este vizualizată prin intermediul unor imagini cu telefonul mobil de calitate scăzută. O cameră foto mai bună dezvăluie realitatea. ”

Cele două Luni au fost ridicate de două macarale de 100 m și proiectate pe un ecran de 40 m, folosind „o nouă tehnologie care nu a mai fost văzută până acum în EAU”. În toiul nopții, când au fost filmate majoritatea clipurilor virale, macaralele erau practic invizibile, ducând la confuzie.

Emiratele Arabe Unite au devenit astăzi a cincea națiune care a ajuns pe Planeta Roșie, intrând într-un club foarte de elită al țărilor spațiale. Emiratele Arabe Unite au urmat SUA, Uniunea Sovietică, Europa și India, deși misiunea Chinei – Tianwen-1 va ajunge pe Marte pe 10 februarie. Sonda a intrat cu succes pe orbită. Omran Sharaf, directorul proiectului misiunii Hope la Centrul Spațial Mohammed bin Rashid, a declarat: „Inserarea pe orbita planetei Marte a fost cea mai periculoasă parte a călătoriei noastre către Marte, expunând sonda Hope la stresuri și presiuni pe care nu le-a mai confruntat până acum. Odată cu această etapă enormă realizată, ne pregătim acum să trecem la orbita noastră planificată și să începem colectarea de date științifice”.