Primarul din Iași după ce Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost huiduiți: Mulţumesc ieşenilor că au fost gazde deschise şi primitoare

Primarul din Iași după ce Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost huiduiți: Mulţumesc ieşenilor că au fost gazde deschise şi primitoare Sursa: gov.ro

Mihai Chirica le-a mulțumit ieșenilor pentru că au fost „gazde primitoare“, făcând referire la manifestările organizate de Ziua Unirii Principatelor Române la care au participat și liderii coaliției de guvernare. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost însă huiduiți în Piața Unirii din Iași.

Primarul din Iași a postat un mesaj pe rețelele sociale în care le-a mulțumit locuitorilor orașului că au fost „gazde deschise și primitoare“. Totul după ce Marcel Ciolacu și Nicoale Ciucă au fost huiduiți la manifestările organizate de Ziua Unirii Principatelor Române.

„Mulţumesc demnitarilor de la Bucureşti pentru că au ales să sărbătorească Unirea Principatelor Române în oraşul nostru, mulţumesc oaspeţilor din ţară şi, mai ales, mulţumesc ieşenilor că au fost, din nou, gazde deschise şi primitoare! Iaşul, Capitala care uneşte, transmite întregii ţări gândul său sincer de unitate şi solidaritate!”, a scris primarul Iaşiului, Mihai Chirica, pe Facebook.

Întâmpinați cu huiduieli

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au mers împreună la evenimentul organizat la Iași cu ocazia Unirii Principatelor Române. Și George Simion, liderul AUR a fost prezent la eveniment și a anunțat organizarea unui protest.

Ne puteți urmări și pe Google News

La manifestările de la Iași au participat mii de persoane care s-au adunat în Piața Unirii. Evenimentul nu a fost unul lipsit de incidente. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost întâmpinați cu huiduieli și fluierături la Iași. Acestea s-au auzit chiar și în timpul discursurilor celor doi lideri politici. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost numiți hoți de protestatarii lui George Simion. Din mulțime s-a auzit de mai multe ori „Hoţii, Hoţii!”.

Momente tensionate

Protestatarii conduși de liderul AUR au strigat și către jandarmii prezenți „rușine să vă fie!”. Au existat câteva momente tensionate între oameni și forțele de ordine, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.

De asemenea, zeci de reprezentanţi ai asociaţiilor civice Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 şi RESET au reproşat liderilor coaliției de guvernare lipsa finanţărior pentru spitale noi în zona Moldovei.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu nu s-au prins în Hora Unirii la finalul manifestărilor și au preferat să meargă pe jos către Biserica Trei Ierarhi, pentru slujba religioasă.