Ciucă și Ciolacu, împreuă la evenimentele organizate de Ziua Micii Uniri. Liderul PSD a fost huiduit de oamenii adunați la manifestație

Ciucă și Ciolacu, împreuă la evenimentele organizate de Ziua Micii Uniri. Liderul PSD a fost huiduit de oamenii adunați la manifestație Sursa foto: INQUAM_PHOTOS

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers împreună la evenimentele organizate la Iași și Focșani cu ocazia sărbătoririi Zilei Principatelor Române. Doi dintre liderii coaliției de guvernare vor vizita mai multe locuri din cele două orașe. Liderul PSD a fost fluierat pe tot parcursul discursului pe care l-a ținut.

Update: Marcel Ciolacu a ținut și el un discurs cu ocazia Zilei Principatelor Unite la Iași. Liderul PSD a îndemnat toți politicienii să găsească soluții pentru ca obiectivele comune să fie îndeplinite. Social-democratul a făcut referire și la creșterea nivelului de trai, dar și la creșterea economică. Ciolacu a fost huiduit încă de la începutul discursului. Au fost auzite fluierături din mai multe zone ale Pieței Unirii. „Eu chiar vă iubesc, mai ales, într-o zi atât de aleasă”, le-a spus Ciolacu participanților la manifestație.

Nicolae Ciucă va ține câte un discurs atât la evenimentul organizat în Piața Unirii din Iași, cât și în cel din Piața Unirii din Focșani. Prim-ministrul va vizita și proiectul de extindere al Aeroportului Internațional Iași. Primarul Mihai Chirică a transmis invitații către toți liderii de partid pentru că nu vrea ca evenimentul dedicat Zilei Micii Uniri să fie politizat. „Nu vrem să ţipăm inutil. Vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri. Sunt invitaţi toţi preşedinţii de partide”, a spus Chirica într-o conferință de presă.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a spus că se așteaptă să existe anumite contre între politicieni chiar și în această zi. Romașcanu a adăugat că îi este greu să creadă că unii politicieni vor putea să se abțină de la a face unele afirmații. Manifestațiile de marți, 24 ianuarie, au început cu ora 10.00 cu un concert „Noi suntem români!”. Ulterior, au fost depuse coroane de flori la ansamblul statuar al dominitorului Alexandru Ioan Cuza, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă de Ziua Micii Uniri

Nicolae Ciucă a transmis că unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea unui singur domnitor a reprezentat un exemplu de unitate din parte românilor. Prim-ministrul a continuat prin a spune că după unire au existat mai multe reforme care au vizat diferite domenii și au consolidat cultura, politica și economia celor două principate. „Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voinţă în jurul valorilor şi obiectivelor comune”, a declarat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a mărturisit că a avut întotdeauna o admirație pentru cei care au reușit să înfăptuiască Unirea Principatelor Române din 1859, dar și pentru cei care au depus eforturi ca Marea Unire din 1918 să aibă loc. Liderul PNL a subliniat că una dintre responsabilitățile politicienilor și a instituțiilor din România este să onoreze „actul energic al întregii naţiuni române”, dar și să urmeze exemplul reformelor majore care au reprezentat baza evoluției țării.

„Lecţia istorică rămasă peste timp este că prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor noştri putem reuşi cele mai ambiţioase obiective. Aderarea României la NATO, obţinerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare”, a zis Nicolae Ciucă. „Bucuria care ne însufleţeşte prinşi în Hora Unirii la evenimentele dedicate acestei zile şi cu multe alte ocazii, dar şi coagularea socială pe care o regăsim în momentele dificile îmi dau încredere că românii şi-au păstrat spiritul unitar, preţuiesc valorile trecutului şi merg împreună spre viitor”, a declarat pri-ministrul. Liberalul a continuat prin a spune că este sigur că aceste moment sunt păstrate vii în memoria tuturor cetățenilor. „Hai să dăm mână cu mână, pentru prezentul şi viitorul nostru european! La Mulţi Ani, români! La Mulţi Ani, România!”, a conchis Ciucă, potrivit Digi24.