Evenimentul Zilei > Politica > George Simion a organizat un protest la Iași, de Ziua Principatelor Române. Ciucă și Ciolacu, huiduiți de protestatarii liderului AUR
George Simion a organizat un protest la Iași, de Ziua Principatelor Române. Ciucă și Ciolacu, huiduiți de protestatarii liderului AUR

George Simion a organizat un protest la Iași, de Ziua Principatelor Române. Ciucă și Ciolacu, huiduiți de protestatarii liderului AUR

George Simion a mers la Iași pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Liderul AUR a anunțat că pregătește un protest de amploare în acest oraș. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au mers și ei la Iași unde au fost huiduiți de protestatari.

Update: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost întâmpinați cu huiduieli și fluierături la Iași. Cei doi lideri politici au fost numiți hoți de protestatarii lui George Simion. Unii dintre oameni au strigat „Hoţii, Hoţii!”, iar din alte părţi ale Pieţei Unirii se putea auzi cum participanții spuneau „Ciucă, plagiatorul!”. Protestatarii conduși de liderul AUR au ajuns în Piața Unirii unde au strigat către jandarmii prezenți „rușine să vă fie!”. Au existat câteva momente tensionate între oameni și forțele de ordine.

Primarul din Iași, Mihai Chirică, a declarat că au fost invitați toți liderii politici la manifestațiile organizate de ziua Micii Uniri. Edilul nu a vrut ca evenimentul să fie politizat, dar George Simion a anunțat că vrea să organizeze un protest la Iași. Liderul AUR vrea ca manifestația să aibă loc chiar în această zi. În jur de 2.000 de persoane vor participa. Politicianul a spus că protestatarii vor mărșălui pe străzile orașului.

Simion a adăugat că a observat că din ce în ce mai mulți oameni participă la sărbătoarea Unirii. „Nimic nu vom reuși fără Dumnezeu. Au încercat să oprească sărbătoarea, marșul în timpul pandemiei, am luptat pentru libertate, unii s-au ascuns, noi am venit aici, la Iași”, a declarat Liderul AUR. El a continuat prin a spune că istoria nu poate fi uitată din cauza unor virus sau a altor boli „mai mult sau mai puțin inventate. „Suntem pe 24 la Iași pentru a spune că țara este una și în ciuda derbedeilor care au uitat Iașiul, Chișinăul, se fac că nu înțeleg țara noastră”, a declarat George Simion.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers la evenimentul de la Iași

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au mers împreună la evenimentul organizat la Iași cu ocazia Unirii Principatelor Române. Șeful Guvernului a vizitat proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași înainte ca manifestațiile să înceapă. „Nu vrem să politizăm acest eveniment şi nu vrem să ţipăm inutil. Vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri. Sunt invitaţi toţi preşedinţii de partide”, a declarat primarul Chirică.

Edilul a fost întrebat și dacă vor fi invitați și liderii AUR Mihai Chirică a transmis că inclusiv membrii acestei formațiuni politici au fost chemați la eveniment. „Îi aşteptăm cu drag. Şi ei au o agendă naţionalistă şi încercăm să-i înglobăm în rândul manifestărilor organizate de către noi”. Primarul a concluzionat prin a spune că la Iași este așteaptată toată lumea”, informează RomâniaTV.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: