Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Primăria din Brașov, sub efectul paranormalului. Se naște o nouă echipă care va revoluționa fizica!
Primăria din Brașov, sub efectul paranormalului. Se naște o nouă echipă care va revoluționa fizica!

Primăria din Brașov, sub efectul paranormalului. Se naște o nouă echipă care va revoluționa fizica!

Sunt oameni din Primăria din Brașov care vor să separe energia electrică din cablurile Transeelectrica și Electrica, funcție de producător.

O știre de săptămâna trecută, preluată aproape pe nemestecate de multe televiziuni și presă online spunea așa:

Alimentarea instituțiilor din subordinea Primăriei Brașov, a iluminatului public, semaforizării și domeniului schiabil este asigurată în totalitate cu energie provenită din surse regenerabile. Conform autorităților locale, începând cu ultimul trimestru al acestui an, energia electrică pentru alimentarea celor 75 instituții cu personalitate juridică aparținând Municipalității, a iluminatului public, semaforizării, domeniului schiabil – un total de 525 de puncte de consum – este în totalitate provenită din surse regenerabile, conform actului adițional pe care primarul Allen Coliban l-a semnat cu Electrica Furnizare, în urma negocierii dintre cele două părți”.

Mesajul transmis te duce cu gândul spre ironie, fără doar și poate. Că mințile luminate ale primarului ne vor ridica pe un loc important în elita științelor exacte! Poate să câștigăm și un premiu Nobel.

Acum, ce a semnat primarul Brașovului cu Electrica nu putem ști, dar ne putem închipui. Probabil, un contract de furnizare de energie electrică. Mai ales că Electrica Furnizare, după cum îi arată și numele, doar furnizează energie nu și produce.

Cum vor putea fizicienii din Primăria Brașov să separe curentul electric produs din cărbune sau hidrocarburi de cel produs de apă, vânt sau soare, care vine pe același cablu, este încă un mister. Pe care sper să-l avem rezolvat în folosul fizicii mondiale și al creierelor inteligente din România! Căci dacă e vorba de bășcălie în comunicarea cu brașovenii, speriați deja de facturi, s-o ducem și noi până la capăt.