Decebal Făgădău a refuzat să comenteze dacă este dificil să îi urmeze lui Radu Mazăre la primăria Constanţa. „Sunt primarul municipiului Constanţa, ştiu ce am de făcut, am o echipă puternică, formată din 27 de consilieri locali şi avem de lucru, slavă Domnului”, a fost comentariul tăios al primarului. Deşi, oficial, a admis că în perioada următoare va opera schimbări, în trei etape, la primăria Constanţa, surse din administraţia locală spun că se va produce un adevărat cutremur, Decebal Făgădău urmând să scape, până la sfârşitul anului toţi angajaţii al căror parcurs este legat de Radu Mazăre.

“Oamenii lui Mazăre” zboară din primărie

Până la 1 ianuarie 2017 va fi finalizat şi raportul anticorupţie din primăria Constanţa, pe care vechii consilierii l-au aprobat în mandatul trecut. “Raportul privind riscul la corupţie în administraţia locală, precum şi trei misiuni de audit la RATC, Regia de Exploatare a Domeniului Public şi Privat precum şi la Confort Urban vor fi întocmite şi vor fi analizate de aparatul administrativ împreună cu CLM”,  a declarat primarulul Constanţei, Decebal Făgădău la finalul şedinţei de constituire a Consiliului Local Municipal. Plus că şedinţele comisiilor de specialitate şi ale CLM vor fi înregistrate şi postate pe site-ul primăriei Constanţa.

Viceprimarul recomandat de deputatul Titus Dobre

Noii viceprimari desemnaţi sunt Costin Răsăuţeanu, fost viceprimar interimar, şi preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret al PSD Constanţa, precum şi Dumitru Babu,om de afaceri, abia înscris în PSD. Pe acesta din urmă “îl recomandă”, însă, ”prietenia de 25 de ani” cu deputatul PSD de Constanţa, Mircea Titus Dobre, şi suma de 325.000 de euro împrumutată de la   parlamentar, “de-a cursul timpului de muncă”.  Prietenia dintre cei doi este cunoscută de primarul Decebal Făgădău, “ştiu, e un lucru care mă bucură şi sunt convins că uşor, uşor, toate aceste lucruri, care pot părea vulnerabilităţi, în realitate, se vor dovedi puncte tari ale unei echipe”.

Viceprimarul Dumitru Babu:” Nu-mi doresc decât să trăiesc în acest oraş până nu mai pot”

Noul membru PSD, consilier local şi, peste noapte, viceprimar al Constanţei, Dumitru Babu, are însă numai gânduri pozitive. Scuzându-se pentru emoţii.. “Sunt convins că noi vom face numai lucruri bune. Intenţia mea este una corectă. Eu nu îmi doresc altceva decât să trăiesc în acest oraş până nu mai pot. Şi sunt convins că cu această echipă vom face treabă şi sunt convins că vom avea  o majoritate în CLM mai mult decât aveam înainte pentru că intenţia noastră e că PNL va fi alături de noi tot timpul. Am 38 ani, căsătorit, cu un copil de 10 ani. Am un BMW, pe firmă”. În declaraţia de avere are prorietăţi şi în Bucureşti iar la autoturisme, un Matiz.

 

 

Te-ar putea interesa și: