Evenimentul Zilei > Actualitate > GEST în PREMIERĂ al PRIMARULUI dedicat GAY Pride. Demersul a născut gesturi EXTREME. Cazul a ajuns la PROCURATURĂ
GEST în PREMIERĂ al PRIMARULUI dedicat GAY Pride. Demersul a născut gesturi EXTREME. Cazul a ajuns la PROCURATURĂ

GEST în PREMIERĂ al PRIMARULUI dedicat GAY Pride. Demersul a născut gesturi EXTREME. Cazul a ajuns la PROCURATURĂ

Autoritățile din Franța au decis să accentueze importanța manifestarea Gay Pride 2018, care va avea loc sâmbătă, la Paris, printr-un gest inedit.

Municipalitatea din Paris a decis joi să instaleze zebre în culorile curcubeului, ce alcătuiesc drapelul comunităţii gay, la unele treceri de pietoni din capitala franceză cu prilejul Gay Pride 2018, care va avea loc sâmbătă, relatează EFE.

"Parisul este un oraş refugiu care îşi însuşeşte valorile republicane de libertate, fraternitate, egalitate", a declarat primarul oraşului, Anne Hidalgo, pe contul său de Twitter, subliniind că a luat această decizie pentru ca valorile enunţate să rămână pentru totdeauna gravate în spiritul comunităţii locale.

Aceste treceri de pietoni colorate există deja pe străzile din cartierul Marais din centrul capitalei Franţei, unde se găsesc majoritatea barurilor şi discotecilor gay, punctează Agerpres.

Instalarea lor permanentă, a declarat primarul în declaraţii acordate postului RTL, trimite "un semnal pozitiv şi primitor, un semnal de bun venit" vizitatorilor acestei zone.

Unele treceri au fost însă revopsite în culorile curcubeului, după ce au fost vandalizate. Actele de vandalism au determinat-o pe Anne Hidalgo să denunţe astfel de fapte la Procuratura din Paris.

"Cerem să fie combătute cu hotărâre aceste insulte şi ameninţări pentru a-i contracara pe potenţialii agresori de la comiterea unor acte mai grave şi pentru a instaura o societate pentru toţi", au informat într-un comunicat mai multe asociaţii care militează împotriva homofobiei.

Numeroase ONG au salutat acest gest simbolic al trecerilor de pietoni multicolore.

Parisul devine astfel al doilea oraş francez care a luat această decizie după Périgueux, din centrul Franţei, care a instalat deja astfel de treceri pentru pietoni pe 17 mai, cu prilejul Zilei Mondiale de luptă împotriva homofobiei, bifobiei şi transfobiei.