Grupul care deţine Prima TV cere CNA-ului închiderea Realitatea Plus

Grupul care deţine Prima TV cere CNA-ului închiderea Realitatea Plus Realitatea Plus, amendată, din nou, de CNA. Ce nereguli au fost găsite. Sursa foto: Arhiva EVZ

CMN (Clever Media Network) cere în mod public public CNA să retragă licenţa postului de televiziune Realitatea Plus, după o emisiune moderată de Anca Alexandrescu.

Realitatea Plus ar putea dispărea de pe piaţă. Un grup care deţine o televiziune cere oficial închiderea altei televiziuni.

De ce Prima TV vrea să fie închisă Realitatea Plus

Compania Clever Media Network cere Consiliului Naţional al Audiovizualului să retragă licenţa postului Realitatea Plus. Pentru că ar fi fost făcute acuzaţii la emisiunea „Culisele statului paralel”, moderată de Anca Alexandrescu în ediţia din 22 noiembrie.

anca-alexandrescu, moderatoarea Realitatea Plus

Sursă foto: arhiva EVZ

„Realizatoarea şi invitaţii din platou au adus grave acuzaţii, cu prejudicii de imagine, firmei şi acţionarilor CMN. Timp de aproape 90 de minute s-au derulat pe ecran acuzaţii extrem de grave. Unele penale, fără să fie prezentată măcar o singură dovadă. Toate fiind minciuni şi calomnii”, se arată în comunicatul trimis de Prima TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, în comunicat se mai precizează că „firma CMN (Clever Media Network) cere în mod public pCNA să-şi exercite atribuţiile de garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul comunicării audiovizual. Şi să retragă licenţa audiovizuală/să suspende emisia postului Realitatea Plus.”

„Campanie de denigrare şi calomnie”

Prima TV acuză Realitatea Plus de denigrare şi calomnie. Aceasta ar fi iniţiată şi susţinută v financiar de către anumite entităţi care ar face orice să oprească achiziţia Telekom Mobile de către o companie românească.

„Este evident faptul că întreaga campanie de denigrare şi calomnie îndreptată împotriva noastră este iniţiată şi susţinută inclusiv financiar de către anumite entităţi care ar face orice să oprească achiziţia Telekom Mobile de către o Companie Românească”, transmit reprezentanţii postului.

La începutul emisiunii, Anca Alexandrescu a anunţat că va prelua o anchetă făcută de jurnalistul Liviu Alexa.

Înainte de a difuza materialul preluat de la Alexa, Anca Alexandrescu a vorbit despre „nişte băieţi deştepţi, care în ultimii ani au dezvoltat ei aşa o reţea de cablu. După aia au cumpărat televiziune după televiziune”.

Din ancheta asta o să vedeţi că, băieţii ăştia, zilele astea pun mâna pe Telekom, ştiţi, este compania aceea de telefonie, care a fost cumpărată de fostul Romtelecom. Din ancheta asta reiese că au nişte bani foarte mulţi, care au legătură cu Viktor Orban de prin Ungaria, poate au legătură şi cu ruşii, nu ştiu. Datorii multe, rostogoliri la bancă, nişte sume uriaşe. Băieţii ăştia par a fi nişte milionari fără chip, dar în seara aceasta o sa vi-i arătăm datorită jurnalistului Liviu Alexa.

Reacţia Realitatea Plus

Televiziunea Realitate Plus nu a comentat solicitarea Prima TV. În schimb, postul de televiziune a anunţat că îi oferă asistenţă judiciară jurnalistului Liviu Alexa.

„În urma presiunilor asupra jurnalistului Liviu Alexa, făcute după publicarea unui articol detaliat în care arăta că Zoltan Teszari, patronul din umbră al DIGI, vrea să cumpere, dar nu cu propriile mâini, Telekom România, Clubul de Presă anunță că a decis să îi ofere asistență juridică jurnalistului prin intermediul grupului nostru de avocați”, a anunţat Realitatea Plus.

Clubul de Presă  a anunţat că condamnă orice încercare de constrângere a libertății de exprimare, șantaj și intimidare a jurnaliștilor.