Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima reacție a lui Cosmin Contra despre sosirea la Dinamo: „Sunt disponibil de săptămâna viitoare!”
Prima reacție a lui Cosmin Contra despre sosirea la Dinamo: „Sunt disponibil de săptămâna viitoare!”

Prima reacție a lui Cosmin Contra despre sosirea la Dinamo: „Sunt disponibil de săptămâna viitoare!”

Ioan Andone este foarte aproape de a fi dat afară de la Dinamo, după seria de patru meciuri fără victorie. Se pare că cel care este favorit pentru preluarea postului de antrenor al „câinilor” este Cosmin Contra, demis recent de la divizionara secundă iberică Alcorcon.

Ultimatumul lui Ioan Andone pe banca „roș-albilor” este, se pare, următoarea partidă de campionat, cea cu Pandurii. Contra a declarat că „Fălcosul” poate redresa situația actuală la Dinamo, dar s-a arătat interesat și de eventuale negocieri cu oficialii trupei din Ștefan cel Mare.

„Întotdeauna au fost zvonuri cu revenirea mea în România. Eu încă nu mi-am încheiat situaţia financiară cu Alcorcon. Probabil se va rezolva în cel mai scurt timp, după care sunt dispus să discut despre orice ofertă, chiar şi pe cea de la Dinamo. Am avut o discuţie cu Adi Mutu, dar în general despre fotbal. Dacă e un proiect bun şi se doreşte venirea mea la Dinamo voi fi disponibil de săptămâna viitoare. Cred că nea Ando are experienţa necesară să scoată echipa din această situaţie.

Ştii cum e viaţa antrenorilor. Poţi spune că am spiritul de dinamovist, pentru că am trăit într-o perioadă extraordinară la Dinamo. Am avut rezultate, un grup unit, acel spirit de care vorbeşte toată lumea. Acum sunt alte timpuri, alţi jucători, s-au pierdut mulţi jucători, au venit alţi străini care nu s-au adaptat la fel de bine ca şi cei de anul trecut. Sunt lucruri care nu ţin de un antrenor. El face tactica, dar se întâmplă ca un jucător să ajungă într-o ţară străină şi trebuie să se adapteze. Sunt unii care pare că s-au născut în România şi alţii care au nevoie de un an de adaptare. La Dinamo, la Steaua se cer rezultate imediate. Ăsta este fotbalul. Aici, la Alcorcon, m-au dat afară fără motiv, şi trebuie să accepţi aceste decizii. Cred că Dinamo e o echipă de viitor extraordinară. Nea Andone poate să redreseze, dacă i se va da timp, dar antrenorul depinde de mulţi factori […]”, a declarat Cosmin Contra, potrivit Digi Sport.