Evenimentul Zilei > Actualitate > Prigoană face pasul înapoi: Nu voi reprezenta în alegeri PDL. Las greii partidului la capitală!
Prigoană face pasul înapoi: Nu voi reprezenta în alegeri PDL. Las greii partidului la capitală!

Prigoană face pasul înapoi: Nu voi reprezenta în alegeri PDL. Las greii partidului la capitală!

Deputatul PDL Silviu Prigoană a renunţat la orice gând de candidatură la Primăria Capitalei şi va face un pas în spate pentru a-i lăsa pe "oamenii grei ai partidului" să arate ceea ce pot. El i-a nominalizat marţi seară pe Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu ca posibili contracandidaţi pentru edilul în exerciţiu, Sorin Oprescu.

Preşedintele PDL Bucureşti Elena Udrea a declarat recent că Silviu Prigoană ar putea să fie candidatul PDL la Capitală, fiind cel mai bine plasat în sondaje.
“Nu voi reprezenta în alegeri PDL pentru că trebuie să mă dau un pas în spate, trebuie să am maturitatea politică să las nişte oameni care au păreri şi impresii să vadă şi ei ce înseamnă chestia asta. Eu nu ştiu dacă Monica Macovei o să scoată un scor bun sau nu, nu ştiu. Ce ştiu cu siguranţă e că domnul Baconschi, domnul Paleologu şi domnul Cristian Preda sunt trei oameni grei ai partidului. Prim-vicepreşedinte, domnule, nu e o funcţie aşa, oricare, nu e un membru de partid cum sunt eu. E prim-vicepreşedinte şi am pretenţia ca să candideze, să intre să ia frâiele în mână cum a spus domnul Băsescu, pentru că e un greu al partidului, eu cred că la asta s-a referit, oamenii cu funcţii în partid", a spus Prigoană, la România Tv.

Întrebat dacă va candida la Primăria Generală, democrat-liberalul a precizat că "nu din partea PDL".

"Aştept greii partidului: domnul Baconschi, prim-vicepreşedinte, să intre în competiţia electorală, domnul ministru Paleologu sau eurodeputatul Cristian Preda, oameni grei ai partidului care sunt în structurile de conducere şi care trebuie să demonstreze şi lor şi populaţiei ce pot. Că aşa din clanţă sunt foarte tari. Îi aşteptăm cu interes. Deci din partea PDL n-am de gând să candidez pentru că sunt fruntaşi ai partidului care îşi merită locul pe listele electorale, să intre într-o confruntare şi competiţie directă pentru că aşa să ajungi ministru de Externe pe bila lui Prigoană e simplu. Mai complicat e cu votul popular", a mai spus deputatul PDL.

În opinia lui Prigoană, nu preşedintele de organizaţie trebuie să candideze, fiindcă rolul unui şef de filială este să găsească oameni care să câştige toate posturile.

Cu doar o în urmă, preşedintele Traian Băsescu declara, la TVR, că Sorin Oprescu poate fi învins la următoarele alegeri ori "cu unul la fel ca el, dar puţin mai isteţ", ori cu unul "total opus", precum Monica Macovei. "De ce n-ar candida un greu, spre exemplu Vasile Blaga?", s-a intrebat şeful statului, reproșând totodată liderilor pedeliști că nu ies în față.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News