Prigoană: Pedeapsa cu moartea trebuie reintrodusă

Prigoană: Pedeapsa cu moartea trebuie reintrodusă

România ar trebui să reintroducă pedeapsa cu moartea, pentru a acţiona ca un fel de barieră pentru infractori, a declarat marţi seară, deputatul PDL Silviu Prigoană.

Vorbind despre cazul masacrului de la Perla, deputatul a subliniat că instituirea pedepsei capitale nu înseamnă că aceasta va şi trebui aplicată.

"Pedeapsa cu moartea trebuie reintrodusă, nu pentru a fi aplicată. Cred că tema asta de discuţie trebuie avută cu urmaşii victimelor. Omul de la coafor are discernământ, a pus în balanţă. Pedeapsa cu moartea introdusă ar fi ca un punct de reper pentru toată lumea, ca să îţi dea o temă de gândire", a spus Prigoană, la emisiunea "Sub semnul întrebării" difuzată de B1 TV.

Deputatul PDL a apreciat că din moment ce legea permite înarmarea populaţiei este nevoie de o lege care să combată folosirea fără motivaţie legală a acestor arme.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sistemul nostru e defect. Dacă avem lege care înarmează populaţia, trebuie să ai şi legea că dacă foloseşti armamentul respectiv trebuie să şi răspunzi. Doar faptul că e acolo, automat scade infracţionalitatea. Ştiind că legea e permisivă, infractorii nu au oprelişte", a conchis Silviu Prigoană.