Previziuni sumbre pentru Vladimir Putin: internare forțată. Fostul șef al MI6: Cred că va dispărea până în 2023

Previziuni sumbre pentru Vladimir Putin: internare forțată. Fostul șef al MI6: Cred că va dispărea până în 2023 Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin ar putea fi scos de la putere până la începutul anului 2023, susține Richard Dearlove, fost șef al MI6. Acesta nu îi prevede deloc un viitor luminos liderului de la Kremlin, ci susține că va fi, cel mai probabil, internat într-un sanatoriu medical pe termen lung.

Este a 89 zi de război în Ucraina, iar Vladimir Putin nu pare să fie dispus să oprească bombardamentele sau să ajungă la o înțelegere cu liderul de la Kiev. Se zvonește că ar urma o lovitură de stat în Rusia, iar președintele ar putea fi înlăturat de la putere până la începutul lui 2023.

Același lucru îl susține și fostul șef al MI6, Richard Dearlove, care nu îi prevede un viitor luminos liderului de la Kremlin. El susține că, cel mai probabil, Vladimir Putin va fi internat sanatoriu medical pe termen lung și nu va mai reveni la putere după ce va ieși.

Nu există un plan de succesiune

Previziunile lui Dearlove se aliniază cu alte rapoarte despre Putin care sugerează că liderul de la Kremlin este bolnav și ar putea pierde în curând puterea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sir Richard Dearlove a fost șeful Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii, cunoscut și sub numele de MI6, din 1999 până în 2004. Predicția cu privire la viitorul lui Vladimir Putin a fost făcută în timpul unui episod al podcastului One Decision, pe care îl coprezintă.

„Chiar am de gând să-mi pun pielea la bătaie. Cred că va dispărea până în 2023. Dar probabil în sanatoriu, din care nu va ieși ca lider al Rusiei", a spus el, adăugând că sanatoriul ar fi o modalitate de a-l îndepărta pe Putin de la putere fără o lovitură de stat.

Richard Dearlove a mai precizat în intervenția sa faptul că nu există un plan de succesiune în conducerea Rusiei. Totuși, dacă Vladimir Putin ar fi internat într-un sanatoriu, cel mai probabil locul său va fi luat de Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit businessinsider.com.

Ce spun specialiștii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Săptămâna trecută, Christo Grozev de la Bellingcat, expert în securitatea rusă, susținea că războiul din Ucraina este deja pierdut, iar Vladimir Putin începe să piardă controlul asupra puterii.

Starea de sănătate a liderului de la Kremlin a fost comentată și de șeful serviciilor de informații militare ucrainene, generalul-maior Kyrylo Budanov. Acesta susține că Putin se află într-o "stare psihologică și fizică foarte proastă și că este foarte bolnav". De asemenea, oficialul precizează că el este "optimist" că Ucraina va învinge și că războiul se va "încheia până la sfârșitul anului".

Christopher Steele, fost spion britanic, susține că are informații primite de la surse că Vladimir Putin ar fi grav bolnav. Mai mult, fostul spion susține că președintele rus părăsește frecvent întâlnirile pentru a i se administra tratament medical. Steele susține că starea de sănătate a președintelui contribuie la "dezordinea tot mai mare de la Kremlin".

Problemele de sănătate ale lui Vladimir Putin nu au fost confirmate, însă se zvonește că ar avea afecțiuni precum demența, boala Parkinson și cancerul de sânge.